Ontsnapt Rozenburg nog uit het donkere bos?

Er zijn na vandaag nog vijf speelrondes te gaan. De vraag is of Rozenburg de weg uit het donkere bos nog weet te vinden.

Door Bert van der Vecht

Helaas was Rozenburg zaterdag 7 mei weer incompleet. Een euvel dat al het hele seizoen parten speelt. Sander Kraaijeveld bleek een keelontsteking te hebben opgelopen. Nick de Bil en Elroy van Seventer waren op vakantie. Silvio Spiessens geblesseerd en het is nog maar de vraag of hij de laatste wedstrijden het doel kan verdedigen. Brian van der Laan moest werken.

De wedstrijd was amper 2 minuten oud toen gelukkig de 1-0 voor de thuisploeg wegens buitenspel niet werd gehonoreerd. Nauwelijks 4 minuten later stopte Spirit doelman Bastiaan Haasnoot met een reflex een kopbal van Tim Bekker uit een vrije trap. Er waren 12 minuten gespeeld toen Tim Bekker uit de re-bound van een hoekschop op Bethslot Woldeamanuel teruglegde. Hij trof de lat.

Het zag er veelbelovend uit. Spirit stelde er in de eerste twintig minuten niet echt veel tegenover. In minuut 22 werd Lars Dekker gelanceerd. Zijn schot trof via een tegenstander de kruising. De hoekschop die volgde leverde weinig op.

Hoeveel tegenspoed kun je dit seizoen als elftal hebben. Kennelijk niet veel, want zes minuten later verspeelde Rozenburg de bal op het middenveld waardoor Spirit speler Tim van der Zee uit de counter die met een harde lage schuiver de linkerbenedenhoek vond en 1-0 liet noteren. Het zag er alleszins naar uit dat dit ook de ruststand zou worden. Helaas werd Rozenburg in de 45e minuut weer door een counter uiteen gespeeld en Tim van der Zee was er weer als de kippen bij voor een 2-0 ruststand.

In de tweede helft had Spirit vanaf de aftrap een licht veldoverwicht. Een vrije trap ging maar rakelings naast het doel van Rick Tas. Kort na rust maakte Damian van de Ridder zijn opwachting in de hoofdmacht voor Marnix Sonneveld. Niet veel later mocht ook Nathan Dorder aan het niveau ruiken. In minuut 59 voorkwam de Rozenburgse stand-in doelman Rick Tas de 3-0. Twee minuten later was het wel raak. Een foutje op het middenveld gaf Ruben Slooff een vrije doorloop en liet Rick Tas kansloos: 3-0. De ban was gebroken. Amper twee minuten later leidde balverlies een uitbraak in en waardoor de geheel vrijgelaten en meegelopen Ruben Slooff de 4-0 kon binnenlopen.

Getreuzel in de verdediging bood Tim van der Zee de mogelijkheid om zijn derde doelpunt van de middag te noteren: 5-0.

Zaterdag 14 mei komt CWO op bezoek. De hoek waar voor Rozenburg de klappen vallen moet snel worden verlaten, anders is de juiste weg uit het donkere bos uit zicht.