Deze zomer wordt het weer feest bij Jeugdland Rozenburg.
Deze zomer wordt het weer feest bij Jeugdland Rozenburg. (Foto: PR)

Jeugdland kan weer na twee jaar ‘coronastilte’

Jeugdland Rozenburg is verheugd te kunnen mededelen dat het kinderspektakel deze zomer weer kan doorgaan. “Zoals het er nu naar uitziet,” zegt de organisatie voorzichtig, want je weet maar nooit.

Door Kor Kegel

Als alles goed gaat, staat de grote feesttent van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus weer op het molenveld aan de Jan van Goyenstraat. Op het grasveld achter het dorpskantoor kunnen dan prachtige hutten worden gebouwd en versierd. Het thema is Zomercarnaval, dus het belooft een stevig feest te worden.

“Na twee jaar thuiszitten heeft iedereen van de organisatie er onwijs veel zin in,” laat Jeugdland weten. “Het Animatieteam is alweer druk aan het repeteren op een ‘s zomers liedje, dat iedereen aan het eind van de feestweek luidkeels kan meezingen en -dansen. Het cateringteam is al aan het kijken naar manieren om de limonade nog sneller in te schenken. En de crea’s denken na over de mooiste knutsels om de hutten te versieren. De sportorganisatie denkt over nieuwe spelletjes om de deelnemers lekker te laten bewegen."

Zo geeft Jeugdland Rozenburg in een paar zinnen krachtig aan hoeveel er komt kijken om van zo’n vakantieweek een hele happening te maken voor de thuisblijvertjes in die week. Aanmelden voor Jeugdland staat open voor scholieren die in de groepen 3 tot en met 8 zitten. De aanmeldavond is op donderdag 2 juni. Dit jaar is dat tegelijk de betaalavond. Jeugdland vindt het wel vervelend dat door alle kostenstijgingen er de noodzaak is om de deelnemersbijdrage dit jaar te verhogen naar 22 euro. Maar huishoudens die dat een te forse aanslag vinden op hun weekbudget, kunnen contact opnemen met de organisatie via: jeugdland@hotmail.nl

Jeugdland probeert bovenop de bouwspeelplaats nog iets extra's te doen. Er zijn leerlingen die inmiddels op de middelbare school zitten en twee jaar Jeugdland zijn misgelopen. De organisatie kijkt naar een mogelijkheid om ze dit jaar toch voor een laatste keer te laten deelnemen. De folder met informatie en het aanmeldformulier wordt na de meivakantie uitgedeeld op de scholen en ligt dan ook bij de Stadswinkel, de bibliotheek en De Rozenburcht. Je kunt de aanmeldformulieren ook downloaden: 

www.jeugdland.info

Vrijwilligers

Jeugdland Rozenburg is op zoek naar vrijwilligers. Er is iemand nodig die de taak van Journalinda eenmalig kan overnemen om een mooie Jeugdlandkrant te schrijven. Er zijn veel vrijwilligers nodig om groepen kinderen één of meer dagen te begeleiden. Het heeft te maken met het vertrek van Dick, Serge, Lianne, Lenie en Piet. Zij nemen afscheid van de werkgroep en gaan erg gemist worden, zegt de organisatie. Ook nieuwe sponsors zijn van harte welkom. Hiervoor staat behalve het mailadres ook het telefoonnummer 06-15694576 open.