Victor gunt anderen ook de mooie beleving van een marathon lopen
Victor gunt anderen ook de mooie beleving van een marathon lopen (Foto: PR)

Marathon op de bucketlist?

Rozenburger Victor Luque de Boer is begin dit jaar als personal trainer zijn eigen bedrijf
NXT Movement PT gestart, om zijn passie en ervaring in sport te gebruiken om anderen te helpen bewegen, gezond te eten en een sterke mindset op te bouwen. Daar komt nu ook marathontraining bij.

Train mee voor de mooiste marathon

Voor mensen die gezond willen leven en beter in hun vel willen zitten, heeft Victor een volledig ingerichte gym, waar hij personal training geeft. Los van sporten kan je ook bij hem terecht voor alleen voedingsadvies. “Je hoeft niet heel de week zwaar en hard te sporten om een beetje af te vallen. Tachtig procent van afvallen zit in je voeding en start in de keuken. Daar adviseer ik je graag bij.”

Victor liep onlangs in Boston zijn 23e marathon. “Het geeft nog steeds elke keer weer een kick”, vertelt Victor. “Deze marathon was voor mij extra bijzonder, want ik mocht mijn World Marathon Major Six Star Finisher Medal ophalen. Dat is een bijzondere medaille, voor marathonlopers die de marathons in Tokyo, Berlijn, Londen, New York, Chicago en Boston hebben uitgelopen.”

Door de pandemie had Victor al een tijd geen wedstrijden meer gelopen toen hij in Boston aan de start verscheen. “Ik had goed getraind, maar ik had mezelf beloofd te genieten. Tijd was onbelangrijk, genieten was het doel. En dat heb ik gedaan, elke kilometer! Die belevenis gun ik anderen ook.”

Mensen die de marathon op hun bucketlist hebben staan, maar niet weten waar ze moeten beginnen met trainen, kunnen bij NXT Movement PT terecht. “Bij voldoende aanmeldingen start ik een groep die ik ga begeleiden naar de finish van de mooiste marathon van Nederland, in Rotterdam in april 2023. Voor lopers die de marathon een Rotterdamse brug te ver vinden, start er ook een groep voor de kwart marathon, 10,5 kilometer.”

Met zijn passie voor sport gaat Victor zijn sporters stimuleren en helpen om hun doelen te halen. “Gebaseerd op een combinatie van theorie en eigen ervaring. Vanuit no-nonsens coaching en training ga ik zorgen dat mijn lopers doorgaan waar anderen stoppen.”

Victor verheugt zich erop om met zijn lopers over de finish te gaan. “Je traint een jaar lang als groep en dan is het wel tof als je aan de andere kant van de finish gezamenlijk dat feestje kan vieren met die dikke plak in je handen. Iedereen loopt de wedstrijd op zijn eigen tempo, en we zien elkaar na de finish. Het gevoel van die medaille is zo tof. Als je dat eenmaal ervaren hebt:, dat is gewoon gers.”

Victor wil met de groep twee keer per week trainen. "We variëren tussen duurlopen en intervaltrainingen. Iedereen kan meedoen, die de droom heeft om de marathon uit te lopen of de tien kilometer aan te tikken. Je hoeft niet al een goede loper te zijn. We beginnen bij de basis, dus ik leer je ook de juiste hardlooptechnieken aan.”

De kosten bedragen 35 euro per maand, voor twee trainingen per week. Meer informatie is te vinden op Victors Instagrampagina nxt.movement.pt, of via info@nxtmovement.nl.

.