Zanger Stick weet het publiek in beweging te krijgen.
Zanger Stick weet het publiek in beweging te krijgen. (Foto: Patrick Wanders.)

‘Dank je wel, Rozenburg!’

Het begon met redelijk swingende nummers, waar toch al direct enkele echte fans helemaal op los gingen, dansend op het kleine stukje vloer tussen de band en het publiek. Maar bij de tweede set ging iedereen uit zijn dak.

Door Kor Kegel

Herman Brood zou het niet beter gewild hebben. Yada Yada, de beste tributeband van Herman Brood in Nederland, speelde zaterdagavond in café De Rots aan de Emmastraat en er waren momenten dat er nauwelijks publiek bij kon. Wie buiten een sigaretje ging doen, liep een zeker risico. "Hallo, Rozenburg!” zei zanger Stick bij aanvang. De Maassluizer - echte naam Ronald van Beest - zingt al zijn hele leven songs van Herman Brood (1946-2001) en het ging hem in De Rots nog beter af dan in de badkamer.


“Heel bijzonder dat zo’n band naar een café op Rozenburg komt,” kreeg Jennie Westerhof van meer stamgasten te horen. Yada Yada toert immers met grote shows door het land en was headliner op festivals als Woodstock aan de Waal en Big Rivers. 


Goed voor een massapubliek. Dat zag je wel af aan het feit dat er flink wat fans van ver weg helemaal naar de Emmastraat waren gekomen. Stick richtte zich echter in het bijzonder tot de vaste klanten. Na een luide ovatie riep hij nog luider: “Dank je wel, Rozenburg!”


Afbeelding