OVR-voorzitter Harry van der Ende, secretaris Fanny Zuur, Janneke Oosterlee en Bart Groesz van de PLUS: ‘Alles vers.’
OVR-voorzitter Harry van der Ende, secretaris Fanny Zuur, Janneke Oosterlee en Bart Groesz van de PLUS: ‘Alles vers.’ (Foto: PLUS Groesz. )

Ouderenvereniging enthousiast over verse maaltijden van PLUS

Ouderenvereniging Rozenburg (OVR) reageert enthousiast op een aanbod van Bart Groesz, eigenaar van de PLUS-supermarkt aan de Emmastraat, om op dinsdag en donderdag voor verse maaltijden te zorgen die de Rozenburgers voor slechts vijf euro kunnen afnemen.

Door Kor Kegel

De keuken van PLUS Groesz moet er nog wel voor worden aangepast, dus het idee kan niet vóór 1 juli worden uitgevoerd. Het zal gaan om uiteenlopende maaltijden, van een rauwe-andijviestamppot met gehaktbal tot een portie nasi met saté of pasta met saus. Alles van verse producten en ingrediënten, geen saus uit een pakje en zonder smaakversterkers, met passie bereid door Janneke Oosterlee en met de smaak van vroeger.


Het bestuur van OVR denkt dat het concept een aantal Rozenburgers wel bekend voorkomt. Want Janneke Oosterlee, die bij PLUS Groesz werkt, heeft koken als hobby en er zijn Rozenburgers die geregeld een maaltijd van haar betrekken. “Straks kunnen nog meer mensen op het dorp van haar kookkunst genieten,” zegt OVR-secretaris Fanny Zuur.

Het voorstel van Bart Groesz is dat er elke dinsdag en elke donderdag twee maaltijden per afnemer worden bereid, die thuis bezorgd kunnen worden. Alleenstaande ouderen hebben dan doordeweeks vier lekkere en gezonde maaltijden; de andere dag hoeven ze het alleen maar op te warmen.


OVR gaat proberen zo veel mogelijk mensen ervoor te interesseren. “Hebt u moeite met het doen van de boodschappen? Gaat het koken u niet zo goed af? Of hebt u geen zin om te koken? Zijn de maaltijden in de supermarkt te groot? Te zout? Is de smaak van kant en klare maaltijden te vlak? Dan is dit de oplossing: verse maaltijden, met smaak klaargemaakt.””


Bart Groesz: “Het motto van PLUS is: goed eten…daar houden wij van. Goed eten is een breed begrip. Goed eten is gezond en lekker, maar moet ook betaalbaar zijn. Zoals het er nu uitziet, komen de kosten voor een verse maaltijd op vijf euro. De prijzen zijn de laatste tijd nogal gestegen, maar voor dit bedrag kunnen wij het doen. Wij bezorgen de maaltijden op dinsdag en donderdag gratis.”


"We houden het simpel en helder,” zegt Bart Groesz. "Geen abonnement waar je aan vastzit, geen administratiekosten, geen verborgen regeltjes. Ik ben wel heel benieuwd hoeveel mensen hiervan gebruik zouden willen maken.”


Wie interesse heeft, kan Fanny Zuur bellen, 0181-777400, of mailen:

secretariaat@

ouderenverenigingrozenburg.nl of bij vrage bij PLUS zelf: Emmastraat 84-86 telefoon 0181-215776