Enkele leden van de jubileumcommissie: Sancia Haasjes, Marina Warnaar, Eric Kooper, Eric Marienus en Mirella Witte. Op de foto ontbreken Chris Hagen, Anne Waelen en Adri Battye.
Enkele leden van de jubileumcommissie: Sancia Haasjes, Marina Warnaar, Eric Kooper, Eric Marienus en Mirella Witte. Op de foto ontbreken Chris Hagen, Anne Waelen en Adri Battye. (Foto: Petra Bot)

Tennisclub Rozenburg viert 60 jaar met vier feestdagen

De jubileumcommissie heeft het feestprogramma rond. Liefst vier dagen op rij viert Tennisclub Rozenburg het 60-jarig bestaan. Alle Rozenburgers zijn welkom.

Door Kor Kegel

Van donderdag 16 juni tot en met zondag 19 juni is er op het tenniscomplex aan de Koninginnelaan 26 van alles te doen. Het accent ligt op de zaterdag, wanneer een familiedag met veel jeugdactiviteiten wordt gehouden. Zeker op deze open dag kunnen belangstellenden kennismaken met TC Rozenburg. Maar ook op de dagen ervoor en op de slotdag erna kunnen niet-leden een indruk opdoen van de gezellige sfeer bij de zeer actieve vereniging.

De jubileumcommissie telt acht leden en er is een heldere taakverdeling. “Natuurlijk gaan we slingers ophangen, maar het is niet nodig om alle acht aan de gang te gaan met slingers ophangen. Vandaar dat ieder een duidelijke taak heeft, zodat we ook van elkaar precies weten wie waarvoor verantwoordelijk is,” zegt Eric Marienus, voorzitter van de tijdelijke commissie.

Adri Battye is verantwoordelijk voor de jeugdactiviteiten, Eric Kooper voor het parkbeheer, Sancia Haasjes voor public relations en sponsoring, Anne Waelen voor de catering, Marina Warnaar voor de loterij en de aankleding van de kantine en het terrein, Chris Hagen voor de penningen en Mirella Witte voor alle aan tennis gerelateerde zaken. Dat alles alleen voor wat de jubileumviering betreft, want daarbuiten heeft de vereniging vanzelfsprekend een penningmeester en een sponsorcoördinator, om maar wat voorbeelden te noemen.

Het bestuur van TC Rozenburg heeft de jubileumcommissie de vrije hand gegeven, als het financieel maar binnen de perken blijft. “We hebben goed over het feestprogramma nagedacht,” zegt Eric Marienus. “Voorheen is er wel eens een boottocht georganiseerd, hartstikke leuk, maar wat heeft dat met tennis te maken? Wij hebben besloten om alle activiteiten op ons eigen complex te houden. Dat is prettig dicht bij huis en de kans is groter dat niet-leden kennis met ons maken en zich misschien wel als lid aanmelden,” zegt Eric Marienus.

Daarom heeft de vereniging wel een zeer aantrekkelijk jubileumaanbod. Iedereen die zich vanaf nu tot het einde van het jubileumweekend als lid aanmeldt, kan tot 1 april 2023 tennissen voor maar zestig euro.

De commissieleden en bestuursvoorzitter Jan van Os zullen tijdens de feestdagen herkenbaar zijn aan hun zwarte jasjes en rode shirts, speciaal voor deze gelegenheid vervaardigd.

Programma

Donderdag 16 juni komt de vereniging in de stemming met een pubquiz, een bierproeverij en muziek van de draaitafel. De inloop is om 20.30 uur.

Vrijdag 17 juni gaat het clubhuis om 17.00 uur open en na een uur worden er sliptong en sate geserveerd, waarna er een toernooi (labelwisselen) wordt gehouden en dj Benno zorgt voor de disco.

Zaterdag 18 juni wordt tennisbaan 5 geheel ingericht voor de jeugd. Er komen een springkussen, een klimwand en een poffertjes- en suikerspinkraam te staan. Een ballonclown zorgt voor de vrolijke noot en kinderen kunnen zich schminken of geschminkt worden. ‘s MIddags zijn er tennisclinics voor de jeugd, de senioren en andere deelnemers. Vanaf 17.00 uur komen de megaburgers op tafel en daarna volgt een feestavond met de Barendrechtse zangeres Annemarie Boekelman, die wel weet hoe je een volle zaal in feeststemming krijgt. Dat lukt haar dus ook wel in een volle kantine.

Zondag 19 juni is er behalve entertainment voor de jeugd een heus Wimbledon-toernooi, dus met dresscode wit. De inloop is om 11.30 en het toernooi begint een half uur later. Om 15.00 uur is het tijd voor een flinke barbecue. Onder het eten houdt voorzitter Jan van Os een toespraakje en worden de jubilarissen gehuldigd. Gewoonte is dat de jubilarissen in januari worden gehuldigd, maar twee jaar kon dat vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan.

Ook zijn er enkele speciale gasten, zoals het oudste spelend lid van de vereniging, de 93-jarige Ab de Vries, die nog drie keer in de week om 7.30 uur komt tennissen. Voorts wordt het eerste bestuur van de vereniging (van de oprichting in 1962) in het zonnetje gezet. Tot enkele weken geleden kon dat nog complete bijeen worden gebracht. Op zaterdag 14 mei overleed echter medeoprichter Henk van der Graaf op 91-jarige leeftijd.

Het feestprogramma wordt zondag eind van de middag afgesloten met een loterij.

Maar daar is Adri alsnog…