De Juf komt op zaterdag 2 juli naar Rozenburg.
De Juf komt op zaterdag 2 juli naar Rozenburg. (Foto: De Juf Music Agency)

Driemaal zomerterras met livemuziek bij Club LEEN

Een lekkere open sfeer, geen hekken rondom. Zoals in Spanje, dat je op de strandboulevard loopt en op een terras bij levende muziek wat gaat drinken en eten. Zo ziet Jeroen Leenderts het voor zich.

Door Kor Kegel

Spanje aan de Molenweg 26 op Rozenburg: drie weekends achtereen houdt Club LEEN een Zomermuziekterras. “Zou het te slecht weer worden om dat Spanjegevoel te koesteren, dan kunnen we altijd naar binnen. De clubzaal is groot genoeg,” zegt uitbater Jeroen Leenderts.

Rolling Stones

Hij heeft een afwisselend programma neergezet. Op zaterdag 18 juni komt de rock- en bluesband Safety Brake, die de geboren Rozenburger Albert Jan Piepenbroek als zanger en gitarist heeft. De andere vier bandleden wonen op Voorne-Putten. De band geniet best bekendheid op Rozenburg, want Safety Brake trad al een paar keer op in De Rots en De Buurt, ook bij Ruitervereniging Rozenburg en op de Uitmarkt. De band speelt hits van Jimi Hendrix, The Rolling Stones, The Doors, Deep Purple, Ten Years After en Brainbox, om er maar een paar te noemen. Het optreden duurt van 20.00 tot 23.00 uur.

Pianoman

Op vrijdag 24 juni begint het al om 16.30 uur met een optreden van Jelle Huitema uit Amersfoort, beter bekend als de Pianoman. Hij speelt verzoeknummers en weet er wel de stemming in te brengen. Eerder trad hij al eens op op de ijsbaan van Rozenburg. Na de Pianoman is het podium tot 23.00 uur aan Dousleaf met tophits van toen en nu. Deze Brielse band heeft ook een Rozenburger in zijn gelederen, Sean Vermeer. De naam Dousleaf is niet te vertalen, maar de uitspraak lijkt op doe ’s lief.

Energiek

Op zaterdag 2 juli speelt de Nederlandse coverband De Juf van 20.00 tot 23.00 uur. De nederpopband vindt zijn oorsprong op de Popschool Rotterdam, ruim een kwart eeuw geleden. De Juf stond in voorprogramma’s van De Dijk, Bløf, Skik en Bert Heerink en speelt nummers van Boudewijn de Groot, Polle Eduard, Toontje Lager en Doe Maar. Het is een energieke band die interactief met het publiek omgaat.

Silent Disco

Alle drie avonden van Zomermuziekterras zijn gratis toegankelijk voor alle leeftijden. Het wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur Concreet. Half en half houdt Jeroen Leenderts er rekening mee dat hij het na de zomer nog tweemaal organiseert. Hij heeft ook nog een Silent Disco in petto en in november komt Crazy Pianos naar Rozenburg. Deze Scheveningse attractie zou eind december hebben opgetreden op de ijsbaan aan de Jan van Goyenstraat, maar de ijsbaan moest worden afgeblazen. “Tegen de tijd dat ze alsnog komen, is het bijna alweer tijd voor de ijsbaan,” zegt hij.