Avond4daagse sluit af met Bloemenroute

De Avond4daagse gaat op Rozenburg alweer zijn derde avond in. Morgenavond is de afsluiting met de Bloemenroute, die onder andere via de Clematislaan en de Gladiolenlaan voert en eindigt op de ‘Via Gladiola’ bij de Stadswinkel.

Door Kor Kegel 

Dinsdagavond gingen de deuren open om de laatste inschrijvingen te noteren en m 18.30 uur werden de honderden wandelaars muzikaal verwelkomd door dj Dwayne de Roos. Voorzitter Leona Mes van de dorpsraad Rozenburg gaf het startsein. Elke avond zorgt een lid van de dorpsraad voor de start van de wandeling, die begeleid wordt door de EHBO, de verkeersregelaars, de controleurs en het inschrijfbureau in Dierenspecialist Rozenburg aan de Molenweg 57.

“Woensdag zijn wij vertrokken bij voetbalvereniging Rozenburg en daar was de Beer van het thema ‘De Beer is los’, een evenement ter gelegenheid vann 150 jaar Nieuwe Waterweg dat uiteraard betrekking heeft op het vroegere natuurgebied De Beer. De kinderen konden op de foto met de Beer en zij kregen allemaal berensnoepjes,” zegt Marjan Vroegindeweij, die een bewonersinitiatief indiende om meer geld voor de Avond4daagse te genereren.

Vanavond en vrijdagavond is de start bij de Stadswinkel. Sponsors zijn PLUS Groesz, de Lidl, Albert Heijn, Primera, La Caleta, de Pico Bar en drukkerij Rijpsma. B4Service zorgt dat de vrijwilligers en de wandelaars iets van verzorging kregen tijdens het wandelen.