Afbeelding
(Foto: )

(Advertorial)

Week van de Cultuur 2022 in Maassluis

Het doel van de Week van de Cultuur is om zoveel mogelijk mensen, jong en oud, cultuur te laten ervaren, maar ook het presenteren en promoten van het brede culturele leven in Maassluis. Hierbij bieden wij de culturele organisaties in Maassluis in zo breed mogelijke zin een ‘podium’ om zich te laten zien. De Week van de Cultuur is een initiatief van de Culturele Raad Maassluis en wordt mede georganiseerd door de Stichting Publieke Evenementen Maassluis (SPEM).

De Week van de Cultuur:

Ondersteunt en stimuleert eigen initiatieven van organisaties / verenigingen

Wil cultuur zichtbaar maken op meerdere locaties in de stad Maassluis; daarmee brengen wij cultuur dichter naar de mensen

Stimuleert samenwerking tussen disciplines

Ondersteunt de doelstellingen van de Maassluisse cultuurvisie: - cultuuractiviteiten voor kinderen, jeugd en jongeren - versterken van de amateurkunst

Wij hebben ruimte voor interactieve onderdelen (zelf doen, zelf meedoen)

De Week van de Cultuur is in Maassluis van 11 t/m 18 juni en is gekoppeld aan het landelijke initiatief ‘Ik Toon’ ter promotie van de (amateur)kunst/cultuur die wordt gehouden in de maand juni.

In Maassluis zijn 30 optredens in het kader van de Week van de Cultuur. Veelal huiskamerconcerten, maar ook openbare repetities. Dit jaar zijn er ook een viertal openlucht concerten op elke avond van de avondvierdaagse. Voor meer informatie zoals locatie e.d. zie hiervoor de website www.weekvandecultuur.nl De meeste huiskamerconcerten en openbare repetities zijn vrij toegankelijk. Voor een aantal programmaonderdelen is toegang vereist. Kaarten te verkrijgen op de site van theater Koningshof.