Alternatieven stremming Calandbrug onderzocht

Het wil Rijkswaterstaat, ProRail en het Rotterdamse gemeentebestuur niet lukken om snelle oplossingen te vinden voor een betere bereikbaarheid en meer veiligheid, nu de Calandbrug langdurig gestremd zal zijn. Enkele opties zijn afgevallen.

door Kor Kegel

Op advies van VVD-statenlid Jeroen van Dijken zal de gedeputeerde voor verkeer en vervoer, Frederik Zevenbergen, een beroep doen op het samenwerkingsverband Zuid-Holland Bereikbaar. Daarin werken meer partijen samen en niet de minste, zoals het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag en Havenbedrijf Rotterdam.

Jeroen van Dijken was vorige week op werkbezoek op Rozenburg, uitgenodigd door Rob Oosterlee, lid van de dorpsraad. Ook het Rotterdamse VVD-gemeenteraadslid Simon Becker was aanwezig. Gedrieën inspecteerden ze de situatie bij de Calandbrug en de omleidingsroute via de Botlekweg en Theemsweg. Direct na het werkbezoek drong Simon Becker er bij verkeerswethouder Judith Bokhove op aan om specifiek een oplossing te vinden voor de fietsers die nu ver moeten omrijden over een onverlicht en deels onveilig fietspad. Hij vindt dat er bijvoorbeeld een pontje moet worden ingezet en dat de verlichting verbeterd moet worden. Bovendien vindt hij dat terwijl de Calandbrug gestremd is er onderhoud moet worden gepleegd aan het wegdek op de brug om te voorkomen dat deze over een poosje opnieuw dicht moet voor onderhoud. Wethouder Bokhove zegde toe snel met een update te komen.