De niet-Rozenburgse winnares wordt geflankeerd door nummers 2 en 3, Migle Groeneweg en Amelia Dziuba.
De niet-Rozenburgse winnares wordt geflankeerd door nummers 2 en 3, Migle Groeneweg en Amelia Dziuba. (Foto: Pietro Mercera)

Schoolzwemmers nemen medailles mee

In het Rie Mastenbroek Zwemcentrum bij het Zuidplein in Rotterdam is het programma schoolzwemwedstrijden afgesloten met een leuke score voor een aantal Rozenburgse leden van SCOM/de Zeehond ’73.

Door Kor Kegel

Alle Rotterdamse scholen konden zich inschrijven voor vier ‘zwemslagen’. Er ging een controle van Schoolsport 010 aan vooraf om te zien welke jongens en meisjes tot de snelste schoolzwemmers behoren. In de finale konden ze vorige week woensdag hun ultieme prestaties laten zien. Veel medailles gingen naar Rozenburg.

SCOM/de Zeehond '73 is ontstaan uit een fusie van de Hoogvlietse zwemvereniging Sport Club Oude Maas (SCOM), opgericht in 1959, en het Rozenburgse De Zeehond, in 1973 opgericht in het gelijknamige zwembad aan de Rivierenlaan. De ‘startgemeenschap' van de vereniging bestond in het Rie Mastenbroek Zwemcentrum uit Ashley Mercera, Iza en Mayah Castillo, Amelia Dziuba, Alicia Bourgonje, Migle Groeneweg, Hannah Ribka en Tess Jager.

Alle zwemmers kregen van de organisatie een herinneringsmedaille en daarenboven kregen de nummers 1, 2 en 3 nog een prijs. Iza werd driemaal eerste, Amelia werd tweemaal derde en eenmaal eerste, Hannah eenmaal derde, Migle eenmaal tweede, Ashley driemaal tweede en Mayah werd eenmaal derde op de verschillende afstanden die gezwommen werden.

Trainster Marjan Vroeg-indeweij hoopt dat het kinderen stimuleert om wedstrijdzwemmen te leren. "Als je zin hebt om het goed te leren, ben je van harte welkom op de trainingen van maandag van 18.30 tot 19.15 uur, woensdag van 17.30 tot 18.15 uur of donderdag van 18.00 tot 18.45 uur in De Rozenburcht,” zegt ze uitnodigend.