Brokstukken vliegtuig spoelen aan bij Landtong

De sirenes waren tot op Rozenburg te horen. Zondag rond 18.50 uur reden politie, ambulances en de brandweer naar de Maasvlakte, waar een vliegtuig was neergestort.

Door Kor Kegel

Kort tevoren had de bemanning van een schip van Havenbedrijf Rotterdam brokstukken zien drijven. Het vermoeden rees onmiddellijk van een crash, maar de toedracht was onduidelijk. Korte tijd later bleek dat het om een eenmotorig vliegtuig met twee passagiers zou gaan, dat op weg was van Duitsland naar Frankrijk. Het zou in of nabij het Beerkanaal neergestort zijn.

Het toestel zelf kon gedurende de Pinksteren niet gevonden worden, maar andere brokstukken spoelden aan op de Landtong Rozenburg. De inzittenden worden vermist. Het zijn de piloot en een passagier. Hun identiteit is nog niet bekendgemaakt. Er zijn kledingstukken gevonden.

Het gerenommeerde duikteam van de Schiedamse brandweer werkte mee aan wat begon als reddingsactie, maar wat later meer een bergingsactie werd. Een woordvoerder van de hulpdiensten meldde namelijk dat het niet meer voor mogelijk wordt gehouden dat de piloot en zijn passagier nog in leven zijn.