Sint komt zaterdag naar Rozenburg
Sint komt zaterdag naar Rozenburg (Foto: FotoPiet)

Tjonge jonge dat was me toch wat, grote lekkage aan boord van de Pakjesboot, vele kinderen in paniek maar…

Zoals Sinterklaas altijd zegt “alles komt goed” en zo ook verdwenen deze problemen als sneeuw voor de zon en hebben we een nieuwe pakjesboot.

Vele kinderen uit Rozenburg heb ik zaterdag of zondag al gezien in Hellevoetsluis of in Brielle maar vele nog niet, maar die hoop ik zaterdag te zien bij de intocht in Rozenburg.


Op dit moment zijn we alles aan het nakijken en nalopen of we niets vergeten zijn, het treintje, de muziek, de brandweerauto, licht & geluid en natuurlijk pepernoten.

Dagelijks heb ik contact met de Oranjevereniging uit Rozenburg en ook die vertelde mij dat ik me geen zorgen hoefde te maken en ze zelfs voor droog weer gaan zorgen.


We starten vanaf de oude sporthal de Rozet gelegen aan de Laan van Nieuw Blankenburg en daar vandaan gaan we gezamenlijk een tocht door Rozenburg maken.

De route en plattegrond staat ook in de krant van deze week, en wie weet komen wel door jouw straat.

Natuurlijk hoop ik dat jullie je lampion meenemen die is gekocht of is gemaakt op school.

Maar ook lampjes op batterijen in je haar of kleding, alles kan en maakt het een groot succes.

Want Rozenburg zal laten zien waar Rozenburg groot in is waar ze zelfs in Rotterdam over zullen praten.

Ik begreep zelfs dat er straten speciaal voor ons worden omgetoverd tot lichtstraten, net als het winkelhart van Rozenburg.


In deze krant is voor jullie een aftelkalender gezet, die kan je gebruiken om zo naar zaterdag te tellen, en daarna is die zelfs tot 5 december te gebruiken.

Wij hebben er zin in en de Pieten zijn bijna niet te houden, Strikjespiet is volop haar zangstem aan het oefenen, Hoofdpiet de route aan het doornemen i.v.m. al de straten die open liggen.

Maar ook hierbij mijn uitspraak “alles komt goed”.


Ik begreep dat Lilliun Deen met haar dansgroep ook volop aan het oefenen is en zal gaan optreden op het plein, nou we gaan hier zeker van genieten.


Groetjes van Sinterklaas en de Pieten, tot zaterdag

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding