Een kerstboom als deze komt midden op de Rozenburgse ijsbaan te staan.
Een kerstboom als deze komt midden op de Rozenburgse ijsbaan te staan. (Foto: Club LEEN.)

Tekort aan EHBO’ers probleem voor ijsbaan

De voorbereidingen voor de ijsbaan aan de Jan van Goyenstraat zijn in volle gang. Het organisatieteam onder leiding van Jeroen Leenderts is er druk mee om alles in goede banen te leiden, zoals logistiek, entertainment, materialen, medewerkers, vrijwilligers, menu’s en schaatsen.

Door Kor Kegel

“Het meeste loopt zoals gepland,’’ zegt Jeroen Leenderts. Op één punt stokt het echter. Dat betreft de eerste hulp bij ongelukken, de EHBO. “We hebben alle EHBO-verenigingen in de omgeving gevraagd om ondersteuning te leveren, maar helaas hebben de verenigingen na de coronacrisis minder leden of ze zijn opgehouden te bestaan waardoor ze ons niet meer kunnen helpen.”

Voor het overige ziet het programma er prima uit. Jeroen Leenderts: “Ondanks wat uitdagingen verwachten we dit jaar weer een prachtige ijsbaan neer te zetten waar het aan niets ontbreekt. Zo wordt de ijsbaan dit jaar zo’n 65 vierkante meter groter dan vorig jaar en hebben we veel leuke activiteiten gepland in de avonduren.” EHBO'ers zijn ontzettend belangrijk om de ijsbaan op een veilige manier open te houden. "Dus we hopen ontzettend dat er nog Rozenburgers zijn met een EHBO-diploma die hun bijdrage aan de ijsbaan willen leveren. We zijn met alle hulp dolblij. Ook aanmelding voor één dag of een paar dagen kan al een enorm verschil maken!” zegt hij.

Aanmelden kan via: 

vrijwilligers@

rozenburgonice.nl