De Neptune heeft een enorme kraan aan boord voor de tegels van honderdduizend kilo.
De Neptune heeft een enorme kraan aan boord voor de tegels van honderdduizend kilo. (Foto: Rijkswaterstaat.)

Aanleg tunnelvloer kan scheepvaart hinderen

Rijkswaterstaat laat weten dat de scheepvaart tot eind november hinder kan ondervinden van de aanleg van de vloertegels op de bodem van Het Scheur. Er kunnen zich gedeeltelijke stremmingen voordoen tussen kilometerpalen 1015 en 1018.

Door Kor Kegel

De tunnelvloer komt te bestaan uit twaalf enorme tegels. Bij allebei de toeritten naar de tunnel komen twee tegels van zeven bij zeven meter. In het midde van de rivier komen acht tegels van zes bij zes meter. 

Voordat de tegels op hun plek worden gelegd, wordt een put gegraven, waarin een grindbed van een halve meter wordt gestort. Voor het afzinken van de tegels heeft bouwcombinatie BAAK de beschikking over de Neptune, een zogenoemde jack-up, die zich met vier poten op de bodem van de rivier heeft vastgezet. Daardoor kan de Neptune elke honderd ton zware tegel tot op de centimeter nauwkeurig op zijn plek leggen.

Twee tunneldelen

Op de tunnelvloer komen in 2023 de twee tunneldelen Alara en Isabella, beide gebouwd bij Damen Verolme. Dat gebeurt op vrijdag 31 maart en op zaterdag 15 april.

Tot eind deze maand is de Neptune bezig met het plaatsen van de tegels.