Louisa van der Valk heeft stapels chocoladeletters van kwaliteit in huis gehaald.
Louisa van der Valk heeft stapels chocoladeletters van kwaliteit in huis gehaald. (Foto: Eline van Winsen)

Met de feestdagen haalt Louisa de lekkerste delicatessen in de winkel

December is altijd een ware uitdaging voor een delicatessenzaak. Louisa van der Valk en haar team hebben hun assortiment voor de komende weken aanzienlijk uitgebreid.

Door Kor Kegel

De klanten hebben er nu al lucht van en dan zijn de feestdagen nog niet eens begonnen. Goed om je heen kijken wat er allemaal verkrijgbaar is, dat is een deel van de voorpret. Er staan nog meer wijnen in de winkel aan de Molenweg 63 dan anders. Ditmaal staan de Portugese wijnen bij Van der Valk Delicatessen op de voorgrond. Zaterdag houdt ze een wijnproeverij bij de leverancier en importeur van Portugese wijnen in Rosmalen. Het team van Van der Valk gaat er met de bus naartoe. Een chef-kok met een Michelin-ster zorgt voor de catering, waaronder heerlijke amuses. En daar komen ze vast weer op ideeën voor de delicatessenwinkel in Rozenburg.

Met het oog op Sinterklaas liggen er eersteklas chocoladeletters in de vitrine, letters van verschillende smaken. En de kaasvitrine zal komende weken opvallen door een breed scala aan schapen- en geitenkazen. “Die zijn erg in trek en er bestaan veel soorten van,” zegt Louisa van der Valk. “Het zal echt een genot worden om al die verschillende kazen te proeven.”

En dan komen de stilton met port en de stilton met Licor 43 er weer aan. Stilton is een Engelse blauwschimmelkaas, afkomstig uit de shires rond Nottingham en Leicester. Stilton, geurig en zacht van smaak, heeft een brokkelige structuur, waar de rode Fine Ruby-port helemaal intrekt, net zoals de cuarenta y tres, een Spaanse likeur die perfect combineert met de typische stilton. Het zijn goddelijke smaakcombinaties. Alsof er een engeltje op je tong piest, zoals men dat zegt. De klanten konden al reserveren en vanaf maandag 19 december zijn beide soorten stilton verkrijgbaar.

De medewerkers van Van der Valk Delicatessen hebben zich voorbereid op een maand van grote drukte en gezelligheid. Ze zullen op bestelling Sinterklaas- en kerstpakketten maken. Ze zorgen ook voor mooie tapasplanken. “Zeker met de feestdagen is het gemakkelijk maar vooral ook leuk en gezellig om een prachtige tapasplank op tafel te zetten,” zegt Louisa. “We maken ze klaar voor zes of meer personen. Wie tijdig bestelt, kan van ons een totale smaakbeleving verwachten.”