Blue Amigo onderzoekt hoe autorijders te compenseren

Blue Amigo is aan het nagaan hoe het te organiseren is om automobilisten te compenseren, die gedurende de uitgevallen veerdienst Maassluis-Rozenburg extra kosten hebben moeten maken. Dat deelde woordvoerder Danny Doesburg begin van de week mee.

Door Kor Kegel

Het is een ingewikkelde operatie, die voor de exploitant van veerdiensten in Zuid-Holland nieuw is, maar het streven is erop gericht om de autorijders die extra benzine en diesel verbruikten omdat ze via de Botlektunnel en Beneluxtunnel moesten omrijden flink of geheel tegemoet te komen. Blue Amigo komt er binnenkort op terug.

De exploitant is verbaasd over hardnekkige geruchten dat de veerdienst Maassluis-Rozenburg wordt afgestoten. “We zijn juist in nauw overleg met de provincie Zuid-Holland bezig om stapsgewijs te komen tot volledig herstel van de veerdienst naar de situatie eerder dit jaar,” zegt Danny Doesburg, daarmee onderstrepend wat gedeputeerde Jeannette Baljeu twee weken geleden tegen deze krant vertelde.

Blue Amigo spreekt tegen dat de veerboten Staeldiep en Blankenburg zouden worden overgenomen door scheepswerven Damen en De Haas.