Jongens bekennen vuurwerkvandalisme

Chrit Wilshaus

Dankzij een door een getuige gemaakt filmpje kon de wijkagent op het spoor komen van de jeugdige vandalen die onlangs met vuurwerk een Dixi opbliezen en die verantwoordelijk waren voor de vuurwerkbom die ze recent lieten afgaan in het tunneltje onder het spoor bij de Merellaan.

Dat zei burgemeester Edo Haan vorige week dinsdagavond in het Actualiteitenhalfuur op vragen van Jan van den Hoek (Forum voor Maassluis). Hij herinnerde de eerste burger eraan dat die gezegd heeft dat in geval van schade door vuurwerk deze op de daders of de ouders zal worden verhaald. Van den Hoek was benieuwd of dit al is gebeurd. Ook Gary Brouwer (Leefbaar Maessluys) wilde dat graag weten.

Boete en Haltverwijzing

Haan kon hier geen antwoord op geven en zei dit na te zullen vragen. Volgens hem ging het om een groep jongens van twaalf tot veertien jaar en vond het vuurwerkteam van de politie bij een van hen thuis bewijs van betrokkenheid bij het vandalisme. “De jongen heeft daarvoor een bekeuring gekregen. Alle jongens zijn inmiddels op het politiebureau geweest en hebben bekend. Allemaal hebben ze een Haltverwijzing gekregen."