Er werden onder meer oefeningen gedaan om handigheid met bal en stick te bevorderen.
Er werden onder meer oefeningen gedaan om handigheid met bal en stick te bevorderen. (Foto: Evergreen)

Lighthockeyers van Wateringseveld op bezoek bij Evergreen

De verschillende hockeyverenigingen in de regio hebben allen een Lighthockey afdeling. Een paar maal per jaar gaan die bij elkaar op bezoek. Er is dan een gezamenlijke training en een wedstrijd. Dit keer had Evergreen de lighthockeyers van Wateringseveld uitgenodigd.

Met zo’n 25 deelnemers werd een programma afgewerkt, dat gericht is op een prettige en verantwoorde manier van bewegen. Dat is voor iedereen goed, maar zeker voor de wat ouderen, waaruit deze groep bestaat.

Dat programma begint met een warming-up, dat ondersteund wordt met muziek. Daarna een aantal gevarieerde oefeningen om handigheid met bal en stick te bevorderen. Natuurlijk hoort een wedstrijd daar ook bij. Maar bij lighthockey is het niet zo belangrijk welke vereniging wint, want het moet vooral een leuk partijtje zijn. Daarom bonden twee gemengde teams met elkaar de strijd aan. Elk team wilde natuurlijk wel winnen. De uitslag? Niet superbelangrijk, maar het werd 1-1.

Het was weer een leuke en nuttige tijdsbesteding, waarvan iedereen genoot. Dat bleek ook tijdens de “derde helft” waarin wat nagepraat werd onder het genot van een kopje koffie of thee.