De Vliet kon Hunselaer niet de baas

Op 23 november waren de seniorenbiljarter Henk Passchier, Frans Albers, Peet v.d. Hoek, Nees Lodder, Jack Rietdijk en Adrie Tollens van de Vliet geselecteerd om in WWT-verband het op te nemen tegen de Hunselaer. De Hunselaer bleef knap baas in eigen huis en won zeven van de twaalf partijen en bouwde daarbij een wedstrijdtotaal van 116,47 punten op. De Vliet kon dat, zowel voor als na de pauze, niet bijbenen en verzamelde totaal 105,83 punten. Dick Toussaint, Siem Kleijn, Leo den Brabander, Dick Zwinkels, Jan Bentvelzen en Hen van Dam, boekten zo een 97,06 tegen 88,19 procentpunten winst. Aan Maassluise kant, wonnen Frans Albers en Peet v.d. Hoek hun beide partijen. Frans versloeg daarvoor Siem Kleijn en Dick Toussaint op bescheiden puntenniveau. Peet was eerst Leo den Brabander de baas en versloeg daarna ook nog Dick Zwinkels.

In die partijen werd wel boven de 100% gespeeld. De vijfde winstpartij voor de Vliet kwam op naam van Adrie Tollens, die Hen van Dam op een flinke nederlaag trakteerde. Drie spelers zagen deze middag kans om een serie van tien te maken: Dick Toussaint, Siem Kleijn van de thuisclub en de Maassluizer Peet v.d. Hoek waren die klasbakken.

De sterspelers van de dag kwamen van de thuisclub. Dick Toussaint, die 142,8% scoorde tegen Henk Passchier en Jan Bentvelzen die op 140% eindigde tegen Jack Rietdijk, zullen met genoegen op deze middag terugzien. Bij de Maassluizers kwam Peet v.d. Hoek (die zijn eerste WWT-wedstrijd van dit seizoen speelde), op totaal 23,86 punten, Adrie Tollens deed wat dat betreft, nauwelijks voor hem onder met 23,21 punten totaal. Helaas bleven alle andere Maassluziers (ver) onder hun 100%.