Maassluis (ver)deelt energiecompensatie

Het diaconaal Platform van Kerken in Maassluis is samen met lokale partners het initiatief 'Maassluis (ver)deelt!' gestart. Gas is duur geworden, de prijzen stijgen en huishoudens komen in de financiële problemen. Regering en gemeente proberen op allerlei manieren te helpen. Voor sommige huishoudens zal die hulp echter niet genoeg zijn.

Het aantal gezinnen dat steun nodig heeft, is het afgelopen half jaar sterk toegenomen. 'Maassluis (ver)deelt!' wil de energiecompensatie die de meeste huishoudens in november en december ontvangen, herverdelen en ervoor zorgen dat het geld bij die huishoudens terecht komt, die het hardst getroffen worden door de gestegen prijzen. Giften worden voor 100% aangewend voor steun aan huishoudens o.a. in de vorm van het bekostigen van energiebesparende maatregelen zoals ledlampen en tochtstrips of het verstrekken van cadeaukaarten. Een mogelijke optie is het betalen van facturen namens aanvragers. Tenslotte kan er ook geld aangewend worden voor steun aan doelen binnen Maassluis die hulp bieden aan gezinnen in financiële problemen.

De initiatiefnemers van 'Maassluis verdeelt!' roepen inwoners die de energietoeslag niet of niet geheel nodig hebben op om te overwegen dit geld aan dit nieuwe initiatief te schenken. 'Maassluis verdeelt!' heeft voor deze actie in de maanden november en december een rekening geopend. Doneren kan via Noodfonds Maassluis NL 33 RABO 0190 6492 75. 

Een individuele aanvraag voor een financiële bijdrage kan worden gedaan via 06 42705923 of mail de contactgegevens naar info@voedselbankmaassluis.nl. Via een korte screening wordt gekeken of en welke (financiële) hulp men nodig heeft.