Madeleine Lenagh vindt haar inspiratie in de verbinding met de natuur en het landschap om haar heen.
Madeleine Lenagh vindt haar inspiratie in de verbinding met de natuur en het landschap om haar heen. (Foto: Madeleine Lenagh)

Natuurfotograaf geeft lezing bij Fotoclub Maassluis

Madeleine Lenagh, die zichzelf liever beschrijft als ‘expressieve fotograaf’ en kunstenaar dan als natuurfotograaf, vindt haar inspiratie in de verbinding met de natuur en het landschap om haar heen. Zij fotografeert het liefst in haar vertrouwde omgeving, zodat ze in alle rust kan opgaan in de plek en zien wat tot haar spreekt. Dit zal elke keer tot andere beelden leiden omdat zowel de omstandigheden als zijzelf elke keer anders zijn.

De in de Verenigde Staten geboren Madeleine fotografeert al sinds haar 18e. Tijdens haar werkzame leven kregen gezin, studie, en werk voorrang boven de fotografie. Maar na haar pensionering gaf ze zichzelf de ruimte om volledig in het kunstenaarschap te duiken. Haar werk is gepubliceerd in verschillende tijdschriften voor natuur- en landschapsfotografie.

Op 25 november geeft zij een lezing bij Fotoclub Maassluis en neemt zij de aanwezigen mee op haar reis van ‘het zo goed mogelijk willen fotograferen’ naar ‘fotografie als zelfexpressie.’ Zij zal ook praten over haar werk als ambassadeur voor Nature First, Alliantie voor Verantwoorde Natuurfotografie (www.naturefirst.org).

Iedereen is van harte welkom bij Fotoclub FWS Maassluis, Ateliergebouw De Wasserij, Zuidvliet 108. De lezing start om 20.00 en de toegang is 5 euro. Graag vooraf aanmelden via secretaris@fwsmaassluis.nl.