Opnieuw vragen over aanhoudende problemen met veer

Wethouder Sjef Evers (VVD) gaat de druk op de provincie opvoeren om de problemen met het veer tussen Maassluis en Rozenburg sneller op te lossen. Hij zei dat dinsdagavond in het Actualiteitenhalfuur op vragen daarover van Iris Vrolijks (PvdA).

Chrit Wilshaus

Volgens haar zijn veel inwoners afhankelijk van de veerpont. “We krijgen veel geluiden van onvrede in de stad. De pont gaat nu een keer per uur en is simpelweg niet geschikt voor het grote water. Daarnaast wordt de afmeerplaats in Rozenburg in de avonden als sociaal onveilig ervaren. Tot slot, en zeker niet onbelangrijk, vaart de boot maar één keer per uur wat zorgt voor minder flexibiliteit, bereikbaarheid en meer drukte op de boot. Al deze punten zijn niet gek omdat het gaat om een tijdelijke oplossing. Echter, als je nu naar de site van Blue Amigo (de exploitant, red.) gaat, is er nog geen enkele duidelijkheid over een structurele oplossing zou zijn.” Van de portefeuillehouder wilde Vrolijks onder andere graag weten of er al duidelijkheid is wanneer Blue Amigo weer een normale veerdienst zal aanbieden. 

Volgens Vrolijks is het duidelijk dat Blue Amigo in gebreke is gebleven

Maar ook of er gezamenlijk met de provincie wordt gekeken naar een passende oplossing? Volgens Vrolijks is het duidelijk dat Blue Amigo in gebreke is gebleven.

Tegenvallers

Evers wist te melden dat scheepswerf Damen een financieel aandeel heeft genomen in Blue Amigo. “De verwachting was dat de reparaties veel sneller zouden worden uitgevoerd maar door tegenvallers is die verwachting niet uitgekomen. De provincie zit er bovenop." Ook zegde de wethouder toe opnieuw met de provincie te zullen bellen om de druk op te voeren dat er (snel) iets moet gebeuren.

April

Klarie Oosterman (ChristenUnie) zei in de wandelgangen gehoord te hebben dat het wel eens april zou kunnen worden voordat er een oplossing is. 

Een oplossing is er mogelijk pas in april

"Als dat zo is zou dat wel heel erg lang zijn en moet er inderdaad gekeken worden naar misschien een andere tussenoplossing.” Vrolijks zei dat de termijn van april haar fractie al eerder te oren was gekomen. "Ik denk dat we het allemaal eens zijn dat dit een termijn is die in de huidige situatie zeer onwenselijk is voor alle mensen die super afhankelijk zijn van dat ritje dat nu maar één keer per uur gaat.” Wethouder Evers vond eveneens dat de frequentie van een keer per uur zeker geen oplossing is en plaatste ook vraagtekens bij de wenselijkheid van de huidige halte in Rozenburg. Het inzetten van een boot die nu bij Hoek van Holland ligt zou niet zomaar kunnen.