Raad verwelkomt Martin Boekestijn en neemt afscheid van Fred Voskamp

Burgemeester Edo Haan beëdigde dinsdagavond in de gemeenteraad Martin Boekestijn (CDA) als opvolger van Fred Voskamp die vorige week te kennen gaf te willen stoppen met zijn werk als raadslid omdat hij dat niet meer kan combineren met andere bezigheden.

Chrit Wilshaus

Sinds afgelopen verkiezingen was Boekestijn steunraadslid en daarvoor vier jaar raadslid. Het vertrek van Voskamp maakte de terugkeer van Boekestijn in de raad mogelijk. 

Martin Boekestijn werd dinsdagavond beëdigd

CDA-voorzitter Jaap Poldervaart zei dat het CDA Maassluis zich heel gelukkig mag prijzen dat Boekestijn deze uitdaging weer wil oppakken en prees hem verder om zijn deskundigheid. Ook noemde Poldervaart zijn betrokkenheid bij maritiem Maassluis, zijn passie voor duurzaamheid en dat financiële stukken geen geheimen voor hem kennen.

Heer in de politiek

Bij het afscheid van Voskamp als wethouder memoreerde burgemeester Haan er al aan dat hij de halve stad heeft geasfalteerd in de tijd dat hij portefeuillehouder was. Daarnaast noemde de voorzitter van college en raad Voskamp collegiaal, behept met veel kennis en vooral oprecht.

“Je bent een integer persoon, rustig, vriendelijk en een zeer aimabel mens. Een heer in de politiek. Zeg nooit, nooit in de politiek. Ik sluit niet uit dat je ooit terugkeert maar vooralsnog wensen we je heel veel geluk in je nieuwe omgeving. Zeer bedankt voor je bijdrage aan de publieke zaak en oprecht: tot ziens!” 

'Ik sluit niet uit dat je ooit terugkeert'

Poldervaart benadrukte dat vanaf het begin dat Voskamp bij het CDA kwam het duidelijk was dat hij een natuurtalent was. “Je was volksvertegenwoordiger van huis uit en de derde van de Voskamp generatie in de rij die raadslid werd. We begrijpen en respecteren je besluit dat niet lichtvaardig is genomen maar vinden het een groot gemis dat je de CDA-fractie en de politiek verlaat. Ik wil je enorm bedanken voor je belangrijke maatschappelijke bijdrage en voor alles wat je hebt bereikt.”