Mama Vita van start

Rozenburg wordt de centrale plek, waar moeders van kinderen met autisme uit de wijde omgeving terecht kunnen op maandelijkse bijeenkomsten om de batterij op te laden, zoals Annely Keegstra het omschrijft. De eerste bijeenkomst in de Lekstraat is aanstaande vrijdag.

Door Kor Kegel

Stichting Mama Vita is een actief netwerk voor moeders en verzorgsters van kinderen met autisme of, in de terminologie van de Hersenstichting, autismespectrumstoornissen (ASS). De stichting heeft meer dan twintig groepen in heel Nederland. Het doel van Mama Vita is om de moeders te verbinden en in hun kracht te zetten. Dat gebeurt door middel van ontmoetingen, trainingen en lotgenotencontact.

“Deze moeders en verzorgsters hebben het thuis niet altijd even makkelijk – en dat is bij sommigen een understatement. Zij hebben zo'n enorme behoefte aan een paar uurtjes eruit, aan zichzelf werken en mentaal bij te tanken, zodat zij de situatie thuis weer met frisse moed aan kunnen,” zegt Annely Keegstra. De Rozenburgse, zelf moeder van een kind met autisme, vindt het een groot goed dat er ook op Rozenburg maandelijkse ontmoetingen kunnen plaatsvinden, tevens bedoeld voor de doelgroep op Voorne-Putten, dus ook moeders en verzorgsters uit Brielle, Hellevoetsluis en Nissewaard zijn welkom in het Huis van de Wijk aan de Lekstraat 2-4.

“Het zijn bijeenkomsten met een lach en een traan en soms met inspirerende sprekers. Er zijn ook leuke activiteiten, waarbij autisme de verbindende factor is. Door deze avonden hebben wij moeders zien groeien, opbloeien en zelfverzekerder zien worden,” zegt Annely Keegstra.

Op de bijeenkomst van komende vrijdagavond (aanvang 19.30 uur) wordt er spelenderwijs kennis met elkaar gemaakt. Dan volgt uitleg over wat Mama Vita zoal kan betekenen. Je kunt ook vrijblijvend een keer langskomen, als je je wel aanmeldt via:voornep-rburg@mamavita.nl