Passagiers wachten vergeefs op veerpont

Passagiers hebben vrijdagochtend vergeefs staan wachten op de veerpont naar Maassluis. Er was verontwaardiging dat exploitant Blue Amigo een verklaring achterwege liet.


Door Kor Kegel

Een van de wachtenden was de bekende Rozenburger Rob Oosterlee. Hij was op weg naar zijn werk in Hoek van Holland en besloot na een poosje wachten maar om te rijden door de Botlektunnel en Beneluxtunnel. “Ik ben en blijf echt van mening dat de informatievoorziening stukken beter moet en kan. Een digitaal bord, lichtkrant of scherm die vanaf de veerpont door de bemanning te bedienen is, dat moet toch mogelijk zijn. Een simpele mededeling dat de pont niet vaart in verband met storing, mist of hoogwater volstaat dan,” zegt Rob Oosterlee. “Dat de pont niet vaart, om wat voor reden dan ook, vind ik niet eens het probleem. Dat kan natuurlijk altijd gebeuren. Er kunnen altijd omstandigheden zijn, waardoor de pont niet varen kan. Dat zij dan zo. Maar zorg dan dat mensen direct geïnformeerd worden,” zegt hij.

Automobilisten konden omrijden en waren meer reistijd kwijt, maar dat viel mee met de tijd die reizigers met het openbaar vervoer moesten maken om op hun werk te komen. Er werden wrange grapjes gemaakt. “De vrouw van de kapitein zal wel op zijn hemd liggen” - waarmee bedoeld werd dat hij zijn bed niet uit kon komen.