Groeiende aandacht voor glasvezelnet

Delta Fiber constateert een toenemende aandacht voor de aanleg van een glasvezelnet in Rozenburgse bodem. Bij de winkel aan de Emmastraat 28 melden zich zelfs spontaan ambassadeurs: inwoners, die wel reclame willen maken voor supersnel internet.

Delta Fiber verheugd om spontane ambassadeurs


Door Kor Kegel

Er zijn echter ook veel twijfels, voortkomend uit de ervaring dat vernieuwing niet altijd verbetering is. Veel Rozenburgers zien niet direct voordeel om van provider te veranderen. Niet alle providers kunnen straks gebruikmaken van de Rozenburgse glasvezel. Delta Fiber had liefst al vier fysieke informatiedagen willen organiseren, maar dat kon deze week vanwege de coronabeperkingen nog niet.

Wel is er aanstaande dinsdag een eerste online informatieavond. Volgens kwartiermaker Marijn Wegman zal daar veel duidelijk worden over Delta Fiber Netwerk, de campagne, de aanleg van het net en de abonnementen. “Die avond zullen de meeste vragen beantwoord worden. Belangstellenden kunnen ook vragen stellen via de live chat,” zegt Marijn Wegman.

Sinds de opening van het Glasvezel Informatie Punt (GIP) aan de Emmastraat is er flinke belangstelling geweest. “Sneller internet, mooiere tv-beelden en geen extra kosten, waarom zou je het niet doen?” zei directeur Piet Grootenboer bij de opening op vrijdag 17 december. Delta Fiber wilde vooral aandacht trekken. Nu dat in aanvang aardig geslaagd is, gaat de volgende fase in van intensieve informatievoorziening. “We merken dat er veel mensen enthousiast zijn,” zegt Marijn Wegman.

Vandaag gaat Delta Fiber langs bij de eerste vijftig aanmelders. Intussen zijn ook enkele Rozenburgse verenigingen aangeslagen op de actie waarbij elke vereniging bij aanmelding vijftig euro kan verdienen. Als tenminste twintig procent van alle huishoudens zich opgeeft voor glasvezel, vindt Delta Fiber de aanleg voldoende rendabel is om er in 2022 mee van start te gaan. Straten worden dan opengebroken voor de aanleg van het glasvezelnet en daar hoeven de Rozenburgers niet voor te betalen. De aansluiting is gratis als ze vóór woensdag 23 maart een abonnement afsluiten bij een van de telecomaanbieders Caiway, Delta, Helden van Nu of Online.nl.

In een aantal gevallen zal men van mailadres moeten veranderen. Niet als je bijvoorbeeld gmail hebt. Wie zich niet opgeeft en zich later bedenkt, is echter een slordige 650 euro kwijt aan aanlegkosten, want dan moet speciaal voor die ene aansluiting de straat open.


A15 uren dicht na drama Abbenbroek

De A15 richting Rozenburg is maandag lange tijd afgesloten geweest, nadat een 33-jarige man van het viaduct bij de afslag Spijkenisse op de snelweg was gesprongen en zwaar gewond raakte. De man wordt ervan verdacht kort daarvoor zijn 30-jarige ex-vrouw in Abbenbroek in bijzijn van haar 6-jarig dochtertje te hebben neergestoken. Hulpverleners hebben geprobeerd om het slachtoffer te reanimeren, maar de vrouw overleed ter plekke.