Een zonnedak kan veel deelnemers voordeel bieden.
Een zonnedak kan veel deelnemers voordeel bieden. (Foto :PR )

Energie Coöperatie zoekt belangstellenden

De Energie Coöperatie Rozenburg zoekt inwoners die belangstelling hebben om gezamenlijk te investeren in een groot zonnedak in de eigen woonomgeving. “Het is goed voor het klimaat en het levert je wijk geld op,” zegt voorzitter Willem Boon.

Samen stroom opwekken in je eigen woonomgeving


Door Kor Kegel

“Zo kunnen we samen duurzame energie opwekken. Een deel van de opbrengst gaat naar de deelnemers. Een ander deel gaat naar het wijkfonds, waar we met elkaar over beslissen,” zegt hij namens het bestuur.

Sympathie

De Energie Coöperatie Rozenburg staat sympathiek tegenover de krachtenbundeling van andere energiecollectieven in Rotterdam, die nu gezamenlijk optrekken als Energie voor Rotterdam. “Als Rotterdammers willen we energie van Rotterdam in Rotterdam houden. Sluit je aan?” is de oproep van de samenwerkende energiecoöperaties.

In Rozenburg houden

“Als Rozenburgers willen we energie van Rozenburg in Rozenburg houden,” is de lokale variant op het idee om ergens een zonnedak van behoorlijke omvang te realiseren. De Rozenburgse coöperatie wil eerst de interesse peilen en niet op de troepen vooruitlopen door nu al suggesties te doen over mogelijke locaties.