50-jarig jubileum wijkvereniging de Flat

Waar was de gemeente?

De gemeente Maassluis schitterde door afwezigheid op 11 juni 2022 tijdens het feest ter ere van het 50!!- jarig bestaan van wijkvereniging de Flat, géén 5, géén 10, géén 20, maar een 50!!-jarig bestaan, toch niet niks voor een vereniging gerund door vrijwilligers! De vereniging biedt een thuis voor Maassluizers, die hier kunnen bridgen, dammen, biljarten,klaverjassen, schilderen etc. en laat zich altijd van zijn sociale kant zien, iedereen is hier altijd welkom.

Wie zich natuurlijk niet van zijn sociale kant liet zien was de gemeente Maassluis, waar niemand in de gelegenheid was om even zijn gezicht te laten zien,ook al was het maar voor even.

Burgemeester Edo Haan zei voor de camera van de WOS op 9 juni 2021 ( toen hij voor een nieuwe periode van 6 jaar herkozen werd) dat hij “ het DNA van de Maassluizers tot zich genomen had” en “ dat hij zich al een echte Maassluizer voelde”, nou daar heeft wijkvereniging de Flat niets van gemerkt, juist op zo’n bijzondere gelegenheid moet een burgemeester even “ acte de présence “ geven, niet alleen op de foto gaan met zilveren, gouden of diamanten echtparen, maar de vrijwilligers van Maassluis op zo’n moment even een hart onder de riem steken, een klein complimentje geven, even belangstelling tonen.

In de portefeuille van de burgemeester staat ook de post Stadspromotie, je promoot onder andere een (je) stad door te laten zien dat je trots bent op de vele vrijwilligers, die in jouw stad pro deo werkzaamheden verrichten, die kans heeft de burgemeester/ de gemeente hier laten laten lopen.

Ton Vonk