Doneeractie gestart na fatale brand: 'Onze vriend heeft niks meer'

Bij de woningbrand die vorige week dinsdag uitbrak in een portiekflat aan de Jongkindstraat is een Maassluise vrouw om het leven gekomen. Zij woonde daar niet alleen, maar met haar zoon Erwin, die op het moment van de brand afwezig was. Vrienden van Erwin hebben nu een inzamelingsactie gestart. 

"Met pijn in ons hart willen we dit verhaal met jullie delen," schrijft vriend Mitchell Zeegers op de website van de doneeractie. "Op een gewone dinsdag ging onze vriend zoals altijd 's ochtends vroeg de deur uit om naar zijn werk te gaan, niet wetende dat die dag zijn leven ging veranderen." 

Net een uur van huis kreeg Erwin het verschrikkelijke nieuws te horen. Hij was niet alleen zijn moeder, maar ook zijn huis én al zijn spullen verloren. "Zijn hele jeugd lag in dat huis, en nu heeft hij niks meer. Alles in één klap weg," aldus zijn vrienden. "Wij helpen hem met alles wat we kunnen, maar dat is niet genoeg helaas." 

Via de website vragen zijn vrienden daarom om een steentje bij te dragen om Erwin te steunen in deze moeilijke periode. Mitchell benadrukt dat alle bedragen welkom zijn. "Hij krijgt zijn huis, spullen en geliefde moeder er niet mee terug, maar dit is in ieder geval een begin."


Doneren kan via: www.doneeractie.nl/help-onze-maat-vriend/-64778.