Petros Keltonian van Sport Center Maassluis bij wie Oekraïners twee maanden gratis mogen komen sporten.
Petros Keltonian van Sport Center Maassluis bij wie Oekraïners twee maanden gratis mogen komen sporten. (Foto: CW)

Oekraïners welkom om te sporten bij Sport Center Maassluis

Een aantal vluchtelingen van de Lady Anne sportte al bij Sport Center Maassluis. Dat bracht sportschooleigenaar Petros Keltonian op het idee ook in Maassluis wonende Oekraïners uit te nodigen bij hem te komen sporten: de eerste twee maanden gratis, daarna voor een aangepast tarief. 

Via Peter den Boer, eerste aanspreekpunt en meer van de in Maassluis verblijvende vluchtelingen en Oekraïners, was dat volgens Petros zo geregeld. “Momenteel maken er ongeveer tien Oekraïners gebruik van mijn aanbod. Door mond-tot-mondreclame groeit dat aantal. En ook omdat ik een in het Oekraïens vertaalde mededeling bij de Vliet heb laten ophangen.”

En net als bij iedereen die bij Sport Center Maassluis komt sporten, wordt om te beginnen bij een intakegesprek een schema opgesteld om aan te werken, afhankelijk van de gestelde doelstelling(en). Petros daarover: “Het voelt goed om mensen te helpen te werken aan hun gezondheid. Ik kan het ook doen, omdat ik hier genoeg ruimte heb. Wat ik zie, is dat ze het leuk vinden om hier te komen en om na afloop nog wat te kletsen bij de bar.”

Persoonlijke aandacht staat hoog in het vaandel bij Sport Center Maassluis waar wie dat wil terechtkan voor onder meer fitness, personal training en massage. Maar ook bijvoorbeeld voor voedingsadviezen. “Positieve energie en mentale en lichamelijke ondersteuning om je leefstijl te verbeteren, daar draait het bij ons allemaal om. Vandaar dat ook Oekraïners bij ons aan hun gezondheid mogen werken”, benadrukt Petros.

Sport Center Maassluis is dagelijks open. Meer informatie daarover is te vinden op de facebookpagina en de website.