Nanco Krijthe en Joshua de Lange.
Nanco Krijthe en Joshua de Lange. (Foto: Mahorokan)

Twee Mahorokan judoka’s naar TeamNL op Papendal

Sport

Vanaf deze maand nemen de judotalenten Nanco Krijthe en Joshua de Lange hun intrek op het Nationaal sportcentrum Papendal in Arnhem. Zij maken vanaf september deel uit van de Nationale Judo Academy die voor topjudoka’s tot 21 jaar is ingericht. 

Beide judoka’s zullen ook intern op Papendal verblijven waar zij naast een fulltime trainingsprogramma ook hun studie blijven volgen. Mahorokan is trots dat de door hen opgeleide judoka’s geselecteerd zijn. “Dit jaar stromen er maar twee judoka’s uit het hele land in het Nationale team in en dat zijn Mahorokan judoka’s. Een teken dat de jeugdopleiding van Mahorokan Topjudo Instituut uitermate goed functioneert voor judoka’s met ambitie.”

Beginnerscompetitie

Zondag 25 september vond in de dojo van Mahorokan de eerste ronde van het nieuwe judoseizoen plaats. Maar liefst 160 jeugdjudoka’s kwamen op de mat om deel te nemen aan deze beginnerscompetitie. Deze competitie is vaak de eerste kennismaking met wedstrijdjudo en verloopt altijd in een gemoedelijke sfeer. Dit keer waren er drie judoka’s die het zwarte bandje voor hun Obi pop wisten te binnen te halen. Dave de Vreede, Mario de Bruin en Roos van Herpt sloten daarmee hun Obi periode af. Volgende Obi ronde staat gepland op zondag 6 november.