De Schaal der Gemeente Maassluis werd uitgereikt aan voorzitter Alphons Alsemgeest.
De Schaal der Gemeente Maassluis werd uitgereikt aan voorzitter Alphons Alsemgeest. (Foto: PR)

Schaal der Gemeente voor Maassluise Harmonie

De Maassluise Harmonie vierde onlangs een muzikaal feestje ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan. Het Park Festival achter Koningshof kon gezien de regen naar binnen verplaatst worden, zodat de jarige en de beide gastorkesten droog konden optreden.

De Maassluise Harmonie opende onder leiding van Sebastiaan Hettema, die tevens vierde dat hij dit jaar tien jaar voor het orkest staat. Na het eerste werk volgde er een champagne proost samen met het publiek, en een speech van wethouder Corine van Bronsveld. Ook mocht zij namens het college de Schaal der Gemeente Maassluis uitreiken aan voorzitter Alphons Alsemgeest.
Na deze officiƫle momenten was er alleen nog maar tijd voor muziek: Na de jubilerende vereniging traden de bevriende gastverenigingen Sint Radboud uit Schiedam-Kethel en Excelsior uit de Lier op voor een volle zaal.
Op zaterdagavond 5 november vindt het grote jubileumconcert plaats in Priva de Lier. Bij dit concert zal als gast de bekende operazangers Francis van Broekhuizen samen met de Maassluise Harmonie optreden. Een selectie uit de Sound of Music en een groep zangertjes en zangeresjes uit Kinderkoor Wonderwijs zullen ervoor zorgen dat deze uitvoering onvergetelijk wordt.
www.maassluiseharmonie.nl/kaartverkoop.