Zelfportret Jeanne Oosting, 1937
Zelfportret Jeanne Oosting, 1937 (Foto: PR)

Klapper voor Museum Maassluis

Van 16 april tot en met 18 september was in Museum Maassluis de expositie ‘De poëzie van het dagelijks leven ‘ te zien. Eén van de zes landelijke tentoonstellingen die aan de kunstenares Jeanne Oosting gewijd is. 

In totaal bezochten 3232 bezoekers deze tentoonstelling. Victor Knippenberg, voorzitter van het museumbestuur, is enorm in zijn nopjes met dit aantal: ‘Dit is voor ons museum een echte klapper'. Hij memoreerde bij de afsluitende bijeenkomst met de museumvrijwilligers de veel gehoorde uitspraak dat het ‘nog nooit zo druk is geweest in het museum'. De bezoekers kwamen niet alleen uit de regio, maar ook van ver daarbuiten. Uit de museumenquête blijkt dat vele bezoekers alle zes tentoonstellingen bezochten en dat de meesten de biografie van Jolande Withuis over Jeanne Oosting hebben gelezen. Al met al een succesvolle tentoonstelling.

Ondertussen is de expositie afgebroken en zijn de kunstwerken teruggeplaatst in het museumdepot. Ook uitgeleende werken, aan musea in Zutphen, Heerenveen en Almen, komen retour en worden opgeborgen.

Het museum maakt zich vanaf 2 oktober op voor de volgende tentoonstelling: Ontmoetingen - Bis.