Buurtfeest in De Vloot

Vrijdagmiddag 23 september was er een gezellige burendag voor de bewoners van De Vloot. Gemiva, Seniorenwelzijn, Albeda college, Kindcentrum De Vloot en Stoed sloegen de handen ineen en organiseerde een waar buurtfeest voor 60 bewoners.

De middag startte om 13.00 uur in de zaal van Seniorenwelzijn waar een dansoptreden werd gegeven door de Zeebrahondjes van Gemiva. Hierna was er een gezellige bingo met mooie prijzen.

Tijdens de pauze deelde de leerlingen van Albeda Horeca heerlijke zelfgemaakte hapjes en drankjes rond. Vervolgens werden de bewoners nogmaals getrakteerd op een optreden van de Zeebrahondjes en deden ze fanatiek mee met nog een ronde bingo.

De leerlingen van het Albeda college zorgden niet alleen voor de hapjes, maar begeleidde ook 10 kinderen van het Kindcentrum. Zij sloten gezellig aan bij het feest en genoten van een glaasje appelsap en een zakje chips.

Deze zeer geslaagde middag werd mogelijk gemaakt door Fonds Schiedam Vlaardingen.


Tweede Shantyfestival Maassluis tijdens de 41ste Furieade

Tijdens de 41ste Furieade in Maassluis wordt zaterdag 1 oktober a.s. het 2e Shantyfestival Maassluis gehouden.

Deelnemende shantykoren zijn: Shantykoor Onderzeil, Shantykoor Stuurloos, Shantykoor De IJsselzangers, Shantykoor De Kajuitzangers en natuurlijk Shantykoor “Die Maeze Sanghers” uit Maassluis.

Zij treden op twee locaties in het oude gedeelte van Maassluis op; op de hoek Hoogstraat/Noorddijk en bij de Wateringse Sluis. Deze koren hebben heel wat in hun muzikale mars en zetten tijdens dit festival hun beste maritieme beentjes voor. 

Het festival start om 11.15 uur en van 16.15 tot 17.00 uur is er samenzang van alle shantykoren bij het Foodcourt op het Schanseiland.

Veel schepen die tijdens de Furieade zijn te bezichtigen, behoren tot het Industrieel erfgoed. “Shanties Zingen” is bijgeschreven in de inventarislijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.shanty.nl of mail naar secretaris@shanty.nl.