Een kijkje door het raam van de eerste BSO-groep, genaamd de Vlieger, op de  Parasol, school voor speciaal basisonderwijs.
Een kijkje door het raam van de eerste BSO-groep, genaamd de Vlieger, op de Parasol, school voor speciaal basisonderwijs. (Foto: CW)

De Parasol is buitenschoolse opvanggroep rijker

Kleine en grote mensen hebben afgelopen dinsdagmiddag gezamenlijk de allereerste BSO (buitenschoolse opvang) -groep de Vlieger van de Parasol - school voor speciaal basisonderwijs - geopend. Dat gebeurde door een lint van vlaggetjes door te knippen.

De naam, de Vlieger, werd volgens schooldirecteur Anja Kusters bedacht door een van haar collega’s. “De groep bestaat nu uit elf kinderen plus twee begeleiders; op iedere zes kinderen hebben we één pedagogisch medewerker.” De meeste kinderen die van de BSO gebruikmaken zitten ook op de Parasol. “De groep is bestemd voor kinderen uit Maassluis die (nog) niet in een reguliere/inclusieve opvanggroep passen. En alle kinderen die voor kortere of langere tijd een beschermde BSO-omgeving nodig hebben, komen in aanmerking. Daarbij geldt dat we meebewegen met ieder kind, want ieder kind is uniek”, benadrukt Kusters, die verder nog weet te vertellen dat BSO de Vlieger een fijne besteding van de vrije tijd wil aanbieden, die aansluit bij de behoeften van de kinderen.

BSO de Vlieger is geopend op maandag, dinsdag en donderdag van 07:30 - 08:30 uur en van 15:00 - 18:30 uur. Kusters: "Maar mocht er veel belangstelling blijken te bestaan voor meerdere opvangdagen zullen we dat zeker overwegen.”