Leefbaar Maessluys pleit voor bouw studentenwoningen

Wethouder Sjoerd Kuiper (PvdA) heeft toegezegd de wens van de raad om ook studentenwoningen te gaan bouwen in Maassluis in te zullen brengen bij de bespreking binnenkort in Rotterdam van het regioakkoord woningbouw. Daarin is afgesproken om fors meer woningen te bouwen in de regio. Hoewel er in het akkoord afspraken staan over het type te bouwen woningen en hoeveel, denkt de portefeuillehouder wel dat daarmee wat geschoven kan worden.

Het voorstel om ook studentenwoningen in Maassluis te realiseren was afkomstig van Leefbaar Maessluys. Fractievoorzitter Jurre van de Merwe vond dat ook Maassluis zijn steentje moet bijdragen als het om de bouw van studentenwoningen gaat. Want Maassluis mag dan wel geen studentenstad zijn als bijvoorbeeld Delft of Groningen, “hier wonen ook studenten.” Daarom was het volgens hem raar dat in het regioakkoord nul studentenwoningen zijn voorzien. Een studentenwoning is volgens Van de Merwe trouwens iets anders dan een jongerenwoning. Bij eerstgenoemde woning worden ook ruimtes gedeeld met elkaar. Zoals bijvoorbeeld de keuken. Van de Merwe noemde het getal van veertig woningen maar met iets minder kon hij ook akkoord gaan, zo zei hij.

Hoewel Leefbaar Maessluys aanvankelijk van plan was een motie in te dienen over de bouw van studentenwoningen in Maassluis, besloot voornoemde partij daar na de toezegging van de wethouder en vijf minuten bedenktijd vanaf te zien.

(Volgende week meer in deze krant over het regioakkoord woningbouw).