Wethouder Evers wil tempo erin houden bij nieuwbouwplan Olympiahal

Zowel sportwethouder Sjef Evers (VVD) als de gemeenteraad staan positief tegenover het nieuwbouwplan Olympiahal. Dat bleek dinsdagavond in de commissie. In het kort komt het plan neer op de bouw van een nieuwe sporthal gecombineerd met een nieuw onderkomen voor Excelsior Maassluis plus woningbouw.

Chrit Wilshaus

Onderzocht gaat worden of en hoe het plan gerealiseerd kan worden. De eerste stap daartoe was dat commissie en raad instemden met het beschikbaar stellen van een krediet van 250.000 euro om een en ander in gang te kunnen zetten. Raoul Kleijwegt (GroenLinks) hoopt dat er draagvlak is voor het plan bij alle betrokkenen. Maar ook bijvoorbeeld bij omwonenden. 

Zeki Çelikkaya (PvdA): 'In rapporten kun je niet sporten'

Verder zei hij het toe te juichen dat woningbouw deel uitmaakt van het plan. Wel had de GroenLinks-voorman graag gezien dat energieneutraal de norm wordt bij de bouw van de nieuwe Olympiahal. Volgens hem is dat nu nog niet het geval. Mehmet Çiçek (CDA) had het over een “langgekoesterde wens.” Trudie Pasterkamp (Forum voor Maassluis-steunraadslid) ziet het plan liefst zo snel mogelijk van start gaan. Dick Snoeck (VVD) was blij met deze eerste stap en drong erop aan de raad met enige regelmaat over de voortgang van het project te informeren. Zeki Çelikkaya (PvdA) vindt wel dat wethouder Evers het tempo erin moet houden en niet met nog meer rapporten moet komen. Want “in rapporten kun je niet sporten”, zei hij verwijzend naar een motie van zijn partij van een paar jaar geleden. Evers was het daarmee eens. “Anders redden we het niet binnen de beschikbare tijd.” In dat verband merkte Aad Solleveld (Maassluis Belang-steunraadslid) op te hopen dat het “wat sneller gaat dan bij de sportzaal aan de Sportlaan.”

Communiceren

Voor de bouw van de nieuwe hal is ruim zeven miljoen euro beschikbaar. Evers zei in reactie op een vraag van Klarie Oosterman (ChristenUnie) nog geen rekening te hebben gehouden met een mogelijke verhoging van dat budget. Wel denkt hij dat de kosten sowieso zullen toenemen. In dat verband verwees hij naar de sterke stijging van de staalprijzen momenteel.

Voor de bouw van de nieuwe hal is ruim zeven miljoen euro beschikbaar

Pasterkamp begreep van de eigenaar van Mahorokan dat de gemeente nog geen contact met hem gehad heeft over de plannen. Meerdere fracties drongen erop aan ook omwonenden bij de planvorming te betrekken en met hen over de plannen te communiceren. Lisette Petronilia (VSP) vroeg onder andere aandacht voor de buitenruimte en informeerde naar wat een reëel tijdspad is. Jesse de Jong (D66) had een soortgelijke vraag. Verder verzocht hij de plannen/tekeningen zo snel mogelijk met de raad te willen delen. De portefeuillehouder zegde toe dat te zullen doen zodra dit kan.


Lees meer op www.rodi.nl/regio/maassluis.