De nummers worden gespeeld door de band Major Seventh.
De nummers worden gespeeld door de band Major Seventh. (Foto: TK)

Top 2000 Kerkdienst zomereditie

Aan het einde van het jaar staat NPO Radio 2 in het teken van de Top 2000. In de Top 2000 staan veel songs die mensen raken. Ze roepen emoties op en herinneringen wakker. Vanwege de COVID-maatregelen is de Top 2000 Kerkdienst in Maassluis meerdere malen uitgesteld, maar nu is er op 11 juni een zomereditie in Theater Koningshof. 

Popmuziek en geloof gaan prima samen. Verrassend veel popsongs zijn geïnspireerd door verhalen of personen uit de Bijbel: Hallelujah van Leonard Cohen, By the rivers of Babylon van Boney-M , maar ook Judas van Lady Gaga en Jesus van Queen. En door een andere manier van luisteren krijgen sommige popsongs een andere lading: Human van Rag’n’Bone Man, Crazy van Lost Frequencies en The Cross van Prince bijvoorbeeld.

Nieuw programma

Het lukt telkens weer om een compleet nieuw programma samen te stellen van bekende popsongs die terug te vinden zijn in de Top 2000-lijst. Ze worden gespeeld worden door de band Major Seventh. De band bestaat uit acht uiteenlopende muzikanten die elkaar vinden in de liefde voor muziek. Ze spelen de popsongs met respect voor het origineel, maar laten ook hun muzikale eigenheid doorklinken. De korte verbindende teksten tussen de nummers door nemen bezoekers mee in een verhaal over geloof, hoop en liefde.


De Top 2000 Kerkdienst is op zaterdag 11 juni om 20.00 uur. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.theaterkoningshof.nl