Gratis jeugdactiviteiten in de bieb

In juni is er weer veel te doen bij de Bibliotheek de Plataan. Ontdek de dichter in jezelf op 13 juni om 14.30 in de bibliotheek Den Hoorn. Of wil je liever architect zijn? Bibliotheek Den Hoorn geeft kinderen van 9 t/m 14 jaar de kans om je eigen kasteel te ontwerpen tijdens de Minecraftworkshop ‘Bouw een middeleeuws kasteel’. Deelnemers leren van alles over middeleeuwse kastelen en gaan daarna in duo’s aan de slag op een laptop of iPad.

De voorleesuurtjes voor kleuters en peuters zijn op 22 en 28 juni in Den Hoorn en in Maasluis op 15 en 16 juni. Lekker luisteren naar een mooi prentenboek en daarna fijn knutselen.

Lekker luisteren naar een mooi prentenboek

Je kunt (leren) programmeren in de Bibliotheek Maassluis op zaterdag 11 juni en op 2 juli in Den Hoorn. Het is superhandig om van tevoren een account aan te maken op: https://scratch.mit.edu/ en je wachtwoord te onthouden zodat we eenvoudig kunnen inloggen. Je gaat programmeren met het programma Scratch waarmee je leuke games en animaties kunt ontwerpen. Voor kinderen van 7 tot 12 jaar.

Alle activiteiten in de Maakplaats en de voorleesuurtjes zijn gratis, ook voor niet-leden. Vooraf aanmelden is gewenst. Dit kan via www.debibliotheekdeplataan.nl (agenda) of bel 085-043 67 41.

Voor meer informatie: www.debibliotheekdeplataan.nl