Robin van Persie voert na de finale ook zondag weer een voetbalshow op met de winnaars.
Robin van Persie voert na de finale ook zondag weer een voetbalshow op met de winnaars. (Foto: VDL)

Manchester City, PSG en Feyenoord bij VDL

Robin van Persie 11 en 12 juni zelf weer ster op Europees toptoernooi

Over een aantal jaren zijn de meesten zo goed als zeker profvoetballer bij Manchester City, Paris Saint Germain, Feyenoord of al die andere grote Europese clubs die dit weekend (11 en 12 juni) meedoen aan het Internationale Robin van Persie Tournament op het sportcomplex van VDL.

"Door corona hebben we dit geweldige event twee jaar moeten missen, maar de vele vrijwilligers hebben de afgelopen maanden hard gewerkt om de komst van de buitenlandse clubs per vliegtuig – zelfs uit de Verenigde Staten – per trein en bus naar Maassluis mogelijk te maken", aldus de organisatoren van dit toernooi.

Meer dan 130 jonge voetballers verblijven in gastgezinnen, de Denen slapen op eigen verzoek wederom op de sleepboot De Elbe in de haven van Maassluis en dan zijn er ook nog tal van clubs in alle hotels in de omgeving ondergebracht.

Nieuwe sterren

Natuurlijk komt Robin van Persie, die dit voetbalevenement al jaren cadeau doet aan VDL, zelf ook dit weekend naar Maassluis. "Hij wil graag kijken of de nieuwe Neymar, Messi of Robin van Persie al te bewonderen is. En dat zeggen we niet zomaar. Ajax heeft recent Rayane Bounida van Anderlecht een contract gegeven en voor jaren vastgelegd. Deze speler werd bij ons mooie Robin van Persie Tournament in het verleden gekozen tot speler van het toernooi!"

Het Robin van Persie International Tournament is door Feyenoord geadopteerd en wordt dus gehouden met topploegen uit Engeland, Frankrijk, België, Amerika, Duitsland, Denemarken, Nederland en Tsjechië.

Feyenoord zelf komt met de allerbeste talenten uit de internationaal ook hoog aangeschreven jeugdopleiding naar het Robin van Persie International Tournament. James van der Kraan, coördinator scouting in de Academy van de Rotterdamse club, vindt het toernooi een verrijking voor het jeugdvoetbal. "Iedere jonge speler droomt er van om in zo’n ambiance, met veel publiek en internationale tegenstanders van naam, te spelen. Wim Jansen heeft binnen Feyenoord jarenlang benadrukt hoe belangrijk het is voor een talent om al vroeg tegen de allerbesten in Europa te spelen. Een toptalent moet worden uitgedaagd. Voor de ontwikkeling van al die goede, jonge spelers is een evenement als dit cruciaal. En het publiek zal versteld staan wat deze talenten op de mat gaan leggen.’’

De organisatie bij VDL is dan ook trots op het nu al unieke toernooi. "Dit bewijst hoe je met veel vrijwilligers en een gezonde verenigingscultuur in deze tijd met elkaar tot grote dingen in staat kan zijn’’,  zegt voorzitter Ilja Groen. "Dit evenement, dat werd vooraf gegaan door twee grote amateurtoernooien met Robin van Persie erbij, is niet alleen een geweldige promotie voor het voetbal maar ook voor de hele Waterweg-regio. Nu al stromen de aanvragen van media en landelijke televisiestations bij ons weer binnen.’’

Verrassing na finale

Een verrassing met Robin van Persie zit er zondagmiddag na de finale ook weer in. De winnaars mogen het opnemen tegen de topscorer aller tijden van Oranje en enkele andere profvoetballers. Meestal mondt dit uit in een geweldige voetbalshow. Een hoogtepunt van het evenement elke keer.

Bezoekers uit Maassluis worden dringend verzocht om op de fiets te komen. 

Programma

Zaterdag 11 juni;

9.00 uur parade deelnemende clubs.

10.00 uur aanvang wedstrijden.


Zondag 12 juni: 

10.00 uur aanvang wedstrijden.

15.00 uur finale.