De bomen hebben een jasje.
De bomen hebben een jasje. ((Foto:Cornelia Molendijk.))

Nieuwbouw wordt met recht Welgelegen genoemd

Algemeen

Laatst liep ik even langs de bouwplaats van Welgelegen. De eerste woningen zie je al verrijzen, want het gaat hard. Wat me opviel was, dat de bomen op en langs het terrein, boombescherming hebben, ze zijn rondom met planken beschermd.

Door Cornelia Molendijk

Een medewerker van Ressort (de opdrachtgever) stond me vriendelijk te woord en vertelde dat bomen die gekapt moesten worden vanwege de werkzaamheden, al zijn gekapt. Alle huizen krijgen een terrasje met een haag afgeschermd. Binnen komt er een trap en een lift, boven een balkon met galerij. Of er buiten een gazon wordt aangelegd of groen, dat wist hij nog niet. 

Het aanbrengen van boombescherming is verplicht. Er zijn allerlei voorschriften hoe men en in welke gevallen, met een boom moet omgaan. In de huizen van Welgelegen hebben jarenlang en met veel genoegen, senioren gewoond. Al enige tijd stond het complex op de nominatie, te worden afgebroken.  Van lieverlede kwamen de huizen leeg te staan, sommigen verhuisden bij voorbaat al. De nieuwe bewoners kunnen haast niet wachten! Ze staan geregeld bij het hek en bekijken de bouw. Ze vinden het opvallend dat de bomen rondom het bouwterrein, jasjes van planken hebben gekregen. “Dat betekent, dat die boom mag blijven staan” zo verzekert een mevrouw die er komt wonen. 

In gedachten zie je het al helemaal klaar, medio mei zal dat zijn. De bewoners op hun terrasje, uitkijkend op de bloeiende bomen. Dat noemen ze met recht: Welgelegen.