Delta Fiber deelde tachtig zakken patat uit.
Delta Fiber deelde tachtig zakken patat uit. ((Foto: Marijn Wegman. ))

Gratis zak patat voor belangstellenden

Algemeen

Delta Fiber: ‘Leuk dat het leeft op het dorp’

Het is goed dat Delta Fiber een keer op de weekmarkt stond, zegt Marijn Wegman. Er is wel de winkel in de Emmastraat, maar met een marktkraam is Delta Fiber er beter in geslaagd het streven naar een glasvezelnet in Rozenburg onder de aandacht te brengen.

Door Kor Kegel

Marijn Wegman is kwartiermaker. Zijn streven is om tenminste twintig procent van de Rozenburgse huishoudens geïnteresseerd te krijgen om zich voor glasvezel aan te melden. Bij dat minimum wordt aanleg van het net voor Delta Fiber rendabel. Glasvezel zorgt voor sneller internet en scherpere tv-beelden.

Delta Fiber stond vorige week van 10.00 tot 14.30 uur op de markt op het Raadhuisplein. “We hebben belangstellenden informatie gegeven, leuke gadgets uitgedeeld zoals fietslampjes, winkelwagenmuntjes en opblaasdino’s voor de kinderen. Daarnaast hebben we tachtig mensen gratis patat aangeboden van de patatkar op de markt,” zegt Marijn Wegman.

Hij zag veel enthousiasme. “Het is leuk dat het zo is gaan leven op het dorp,” zegt hij. Er waren echter ook voorbijgangers die nog nauwelijks iets wisten van de glasvezelplannen en waarvoor het nuttig is. Er werden heel veel vragen gesteld, met name van financiële en praktische aard. Delta Fiber houdt naast online bijeenkomsten ook fysieke ontmoetingen; menigeen gaf aan voor dat laatste geen interesse te hebben.