De kinderen kregen theorie- en judolessen.
De kinderen kregen theorie- en judolessen. ((Foto:PR ))

Move-a-Head afsluiting met een knaller

Algemeen

Op OBS de Phoenix wordt er gewerkt met de methode Move-a-Head, dit leert kinderen effectiever leren én sterker en socialer gedrag. 

Zij zetten lijf en beweging in als doel én als voorwaarde én als middel om de leerlingen mentaal, emotioneel en sociaal sterker te maken. Maar ook om het leren makkelijker, effectiever en leuker te maken. Want leren gaat het best wanneer je met zin naar school gaat en je daar veilig voelt. In de eerste weken van het schooljaar krijgen alle groepen een viertal theorie- en judolessen. 

Hierbij worden de woorden respect, veiligheid en vertrouwen uitgelegd. Onderwerpen zijn o.a. pestgedrag, conflicten oplossen, vrienden maken en samenwerken. Aan het einde van de theorie- en judolessen vindt er een presentatie plaats voor de groepen 5 en 7. Tijdens deze presentatie laten zij zien wat zij de afgelopen tijd hebben geleerd. 

Helaas konden de ouders, vanwege de huidige maatregelen, niet aanwezig zijn. Gelukkig werd er gedacht in oplossingen en zijn de presentaties voor de ouders gefilmd. Bij groep 7 werd er een echte judoka uitgenodigd die de kinderen in een groepje, door middel van samenwerken, naar de grond moesten krijgen. De kinderen werden verdeeld in groepjes op basis van verschillende talenten: kracht, behendigheid, snelheid en doorzettingsvermogen. Het was een geslaagde middag.