Leona Mes treft voorbereidingen.
Leona Mes treft voorbereidingen. ((Foto:DIA))

DIA schakelt Eric Neuman en waarzegster in

Algemeen

DIA schakelt Eric Neuman en waarzegster in

Feestelijk aankleden om thuis mee te doen aan online bingo

Welzijnsorganisatie DIA houdt over een week een digitale bingo. Deelnemers kunnen van huis uit meedoen, maar ze krijgen een dresscode. Het verzoek is om feestelijk aangekleed voor de camera te gaan zitten.

Door Kor Kegel

Een carnavalsoutfit is al feestelijk genoeg. “Het lijkt ons leuk als iedereen er feestelijk uitziet,” zegt Leona Mes, sociaal beheerder van het Huis van de Wijk aan de Lekstraat. Daar ontvangt DIA over een week wel de Rozenburgse entertainer Eric Neuman en een naar verluidt inspirerende waarzegster. De deelnemers aan de online bingo kunnen daar niet terecht. Zij zullen Eric Neuman en de waarzegster wel zien optreden tijdens de pauzes.

De bingospelers kunnen elkaar online zien; vandaar het speciale karakter van deze afwisselende avond. De deelnemers krijgen een verrassing thuis: pakketjes met iets lekkers erin. “Aan alles is gedacht,” zegt buurtcoach Catherine McGivern.

De bingo begint donderdag 17 februari om 19.30 uur, maar een half uur tevoren kun je al inloggen. Ouderenvereniging Rozenburg (OVR) maakt ook reclame voor het evenement, maar de bingo is bedoeld voor jong en oud. Dat vindt OVR juist interessant. “Er zijn leuke prijzen te winnen,” zegt Leona Mes. “We hebben al tweemaal eerder een bingo georganiseerd en dat was erg fijn voor iedereen. Nu wordt het met die dresscode toch iets anders.” De medewerkers van DIA trekken zelf ook iets feestelijks aan.

Wie niet zo handig is met de computer, kan vanavond deelnemen aan een oefening met inloggen. DIA zal vanaf 19.30 uur helpen om daar bekwaamheid mee op te doen.

Wie wil deelnemen aan de online bingo, kan bellen met Catherine McGivern (06-30986925) of mailen naar:

contact@diarozenburg.nl Deelname kost € 2,50 per persoon.