Op de Rozenhorst werden natuurlessen gegeven.
Op de Rozenhorst werden natuurlessen gegeven. ((Foto: Matascha Stam))

Groene vingers op de Rozenhorst

Algemeen

Alle kleuters krijgen 3x per week les van Vakmanstad. Ze volgen vol enthousiasme de natuur-, drama- en danslessen. Vooral de natuurlessen van meester Hans zorgen voor enorme verwondering op de snoetjes van de kinderen en enthousiaste verhalen thuis.

De lessen vinden gedeeltelijk buiten plaats en volgen de seizoenen. Zo hebben ze in de herfst bolletjes geplant en paddenstoelen gezocht. En deze winter hebben ze er bijvoorbeeld al voor gezorgd dat de vogels iets lekkers te eten kregen. Op het kleuterplein zijn mooie plantenbakken geplaatst zodat ze daar met meester Hans kunnen tuinieren. Deze week zijn er de eerste plantjes gepoot. Lekker met de handjes in de grond, leren over de natuur. Hoe fijn is dat?

Naast de kleuterlessen zijn er ook danslessen voor groep 3 en is er een wisselend naschools aanbod wat leerlingen uit alle groepen de mogelijkheid biedt om bijvoorbeeld natuur-, techniek, yoga- en Aikidolessen te volgen. Mooi om ook na schooltijd nog een bijdrage te kunnen leveren aan de brede ontwikkeling van de kinderen!