Rien Vreugdenhil vertelt in Mozaïekroman zijn verhaal.
Rien Vreugdenhil vertelt in Mozaïekroman zijn verhaal. ((Foto: Linda van der Klooster.))

Rien Vreugdenhil in De Rozenburgse Mozaïekroman

Algemeen

In de Rozenburgse Mozaïekroman wordt het immaterieel erfgoed van Rozenburg vastgelegd. In de vorm van een groeiend archief met interviews met Rozenburgers. Zij hebben allemaal een verhaal te vertellen. 

Over zichzelf, over hun geschiedenis, over hun omgeving. Deze keer vertelt Rien Vreugdenhil (70) van rockband Picture zijn verhaal.

Rien is bassist bij Picture, die in 1978 werd opgericht in Rozenburg. Picture was de eerste Nederlandse hardrockband. Rien vertelt dat de muziek van Picture hard, maar toegankelijk was, en goed werd opgepikt. De band kreeg steeds meer optredens. Zij maakten platen in de wereldberoemde Wisseloordstudio’s in Hilversum. Rien vertelt over de populariteit van Picture in landen als Duitsland, Italië en Zweden en hoe zij nog heel populair zijn in Zuid-Amerika, waar meerdere generaties optredens bezoeken.

Rien vertelt ook over zijn beroerte In 2014. Hij kon niet meer praten en was verlamd aan zijn rechterhand. Voor zijn herstel ging hij zoveel mogelijk ontspannen op de Landtong. Hij herstelde in de natuur en nu herstelt hij de natuur. Door op te ruimen en vechten tegen bebouwing en windmolens.

Rien vertelt over de uitnodiging aan Picture om naar Australië te komen zodra het kan. Dan nemen ze Japan meteen mee. Ze zijn nog steeds druk met muziek schrijven. Rien vertelt nog veel meer. Lees het via www.mozaiekroman.nl.