Welzijn Ouderen Brielle start Odensehuis

Welzijn Ouderen, onderdeel van Catharina, thuis op Voorne start in Brielle het Odensehuis. Op donderdag 7 april 2022 opent het Odensehuis haar deuren. Tussen 10.00 en 15.00 uur ben je van harte welkom. Je kunt op elk gewenst moment binnenlopen. Ook lunchen behoort tot de mogelijkheden. Een Odensehuis is een plek voor ontmoeting en informatie voor mensen met geheugenklachten en/of beginnende dementie en hun mantelzorgers, partners, kinderen en andere betrokkenen. Een diagnose of indicatie is niet nodig.

Na de koffie gaan we aan de slag met een spel, iets creatiefs, een wandeling of een goed gesprek, maar een krantje lezen is ook een optie.  Vanuit de behoeften van de bezoekers worden activiteiten georganiseerd op het gebied van muziek, creativiteit, bewegen en spel.

Het geven van informatie, voorlichting en advies over dementie is een belangrijk onderdeel van het Odensehuis. Het Odensehuis is van en voor mensen die er komen en wordt mogelijk gemaakt door de inzet van de vrijwilligers en bezoekers, met ondersteuning van een medewerker van Welzijn Ouderen. Iedereen draagt bij door het aandragen van ideeën, het delen van kennis en ervaring of gewoon door er te zijn. Men is voor het Odensehuis nog op zoek naar vrijwilligers. Vrijwilligers die de rol van gastheer/-vrouw op zich willen nemen, maar ook vrijwilligers met een creatieve of beweegachtergrond. Voor meer informatie kun je contact opnemen met Jolanda Wielemaker of Annette van Ravens via welzijnouderen@catharina.nl of (0181) 728 281.

Deelname aan het Odensehuis kost € 4,50 per persoon per dag. Mocht deze bijdrage een probleem zijn, schroom niet om toch mee te doen; we zoeken dan naar een oplossing.

In Corona tijd is er een maximum aantal deelnemers van 20. Om teleurstelling te voorkomen, vragen we om je vooraf aan te melden. Voor verdere informatie of aanmelding: welzijnouderen@catharina.nl of (0181) 728281 tijdens de openingstijden van ons kantoor (10:00-13:30 uur).


Moeilijker om iemand met corona in het ziekenhuis te krijgen

Huisartsenpraktijk Blankenburg merkt dat het meer moeite kost om patiënten in een ziekenhuis te laten opnemen. Dat heeft alles te maken met de toegenomen drukte in de ziekenhuizen als gevolg van de doorlopende stijging van het aantal coronabesmettingen.


Door Kor Kegel

"De spoedeisende hulpen waren vol. Patiënten werden verplaatst naar andere ziekenhuizen,” zegt huisarts Chantal Labee. Ook op Rozenburg werden veel nieuwe coronabesmettingen geconstateerd. Begon de maand januari met 98 nieuwe besmettingen, week 2 liet een aantal van 164 zien, week 3 een aantal van 208; de laatste week van de maand was het liefst 341.

"Het is belangrijk dat mensen zich blijven testen bij de GGD, omdat de sneltesten negatief kunnen zijn bij Omikron en de PCR-test dan wel positief kan zijn,” zegt dokter Labee. De PCR-test is het meest betrouwbaar. Een wattenstaafje met neus- of keelslijm gaat naar het laboratorium, waar onderzocht wordt of het genetisch materiaal van het coronavirus bevat.