Participatie?

Maandagavond; een participatie bijeenkomst windmolen landtong. Ik had ervoor gekozen om me maar eens aan te melden voor deze bijeenkomst. Natuurlijk ben ik het niet eens met zo’n enorme windturbine op onze groene landtong.


Toch eens kijken wat zo’n participatie bijeenkomst inhoudt ? 

Het werd al snel helder dat dit een one man show bleek te zijn van het immer goedlachse groenlinks raadslid, Arno Bonte. 


Participatie betekende dus niet of er een windmolen op de landtong komt maar dat we kunnen kiezen uit ongeveer 50 meter naar links
of 50 meter naar rechts waar deze komt te staan.Dit is dus hoe, groenlinks en de Gemeente Rotterdam, de energietransitie aanpakt en er doorheen aan het drukken is.


Ook beschamend was de schertsvertoning van het 3 mans koppel “pondero.”  Dit bedrijf wat toch al over niet over een geheel schoon blazoen blijkt te bezitten, gaf nauwelijks inhoudelijke antwoorden op vragen die niet in voordeel van deze windmolens liggen.


Meestal werd op deze vragen aangegeven dat dit nog in “onderzoek” is, of dat dit onderwerp “meegenomen” wordt. Later kan de Gemeente Rotterdam dan wel altijd aangeven dat het op de participatieavond aan de orde is geweest.


Ik heb tot aan het einde van de vergadering met verbazing gekeken hoe we hier door een gemeenteraadslid een mega windmolen wordt opgedrongen. Nadat ook nog een paar dagen later een motie van Leefbaar Rotterdam over ditzelfde onderwerp door de raad werd weggestemd, knapte er wat bij mij.

Het idee voor een petitie en een protest bij het stadhuis lijkt me zo langzamerhand het overwegen waard. Rozenburg gaat voor een “windmolen
vrije groene landtong”.


Arno van Dop