De Vliet wint overtuigend van De Prinsenhof

Na de nederlaag tegen stadgenoot de Vloot op 4 mei j.l., kregen de seniorenbiljarters van de Vliet op 11 mei de kans op een sportieve revanche tegen het Maasdijkse De Prinsenhof. De uit vier man bestaande teams, maakten er een spannende en sportieve middag van. De Maasdijkse formatie bestond uit Kees v.d. Meijs, Joop Mostert, Joop Vreugdenhil en Leo van der Graag. De Vliet plaatste daar de gemotiveerde Bertus Ruijsbroek, Ton Steenhagen, Arie v.d. Knaap en Sjaak Bal tegenover. Vooral in het eerste gedeelte werd er door de Maassluizers knap gespeeld, met Arie v.d. Knaap als uitblinker. Diens zege op Joop Vreugdenhil met 14,06 tegen 6,75, zette veel zoden aan de dijk. Ook Sjaak Bal presteerde boven zijn 100%, door met 10,40 tegen 6,40 van Leo v.d. Graag te winnen. Ton Steenhagen won ook, maar stopte zijn productie net onder zijn ‘te maken’ op 41 caramboles tegen 37 voor Joop Mostert. Dit betekende een uitslag van 9,76 tegen 7,25 punten. Maasdijker Kees v.d. Meijs pakte wel punten voor De Prinsenhof door een overwinning op Bertus Ruijsbroek. Ondanks diens hoogste serie van 11, pakte Kees de partij met 44 tegen 70 caramboles = 8,14 tegen 10,44 punten.

Zo ging de pauze in bij een 42,36 tegen 30,84 punten tussenstand. De Prinsenhof tapte na de thee uit een geheel ander vaatje. Kees v.d. Meijs en Leo van der Graag wonnen van respectievelijk Ton Steenhagen en Arie v.d. Knaap. Bertus Ruijsbroek wist tegen Joop Mostert wel de winst te pakken, evenals Sjaak Bal tegen Joop Vreugdenhil. Sjaak Bal werd zo voor de Vliet de enige speler, die twee partijen wist te winnen. Bij de Maasdijkers gelukte dat eveneens bij Kees v.d. Meijs. 

De wedstrijd eindigde op 77,99 punten voor de Vliet en 69,96 voor De Prinsenhof. Dit betekende voor de competitie: 97,49 tegen 87,45 procentpunten. 


Bridgen op woensdagmiddag bij De Flat

Op woensdagmiddag wordt er bridge gespeeld bij Bridge Vereniging De Flat aan de Dr. Jan Schoutenlaan 187 in Maassluis. Deelname is laagdrempelig en toegankelijk voor beginners tot experts. Deelname is 4 euro per maand en dit is maandelijks opzegbaar. Aanmelden kan kan door te mailen naar bridgenindeflat@xs4all.nl.